avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mama amenință ca se omoară și e in depresie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mama amenință ca se omoară și e in depresie

Mama amenință ca se omoară . E in depresie și are probleme mentale . ce pot face Pt a o proteja ? De buna voie ea nu merge la medic dar mie teama sa nu facă ceva . Ce opțiuni am ? Am nevoie de sfat va rog
Cel mai recent răspuns: Andreea Dana Fodor , Avocat 01:44, 31 Octombrie 2021
Într-o primă fază, puteți încerca să o programați la un consult psihiatric pentru a i se pune un diagnostic sau să o internați într-un centru de psihiatrie pentru a fi evaluată starea de sănătate mintală.

In situația în care refuza sa se prezinte sau nu va puteți înțelege cu dumneaei, puteți apela la procedura internării nevoluntare într-o clinică de psihiatrie pentru a beneficia de un tratament medical adecvat.

Dispozițiile articolelor 53-68 din Legea sănătăţii mintale şi a protecţiei persoanelor cu tulburări psihice nr. 487/2002 prezintă procedura internării nevoluntare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, cum ma pot proteja legal, in situatia in care mama ... mona constantin mona constantin Buna ziua, Cum ma pot proteja legal, in situatia in care mama mea, in varsta de 88 de ani, care locuieste singura intr-un apartament de 2 camere, imi refuza ... (vezi toată discuția)
Lămuriți-mă și pe mine în privința unor texte de lege ContSters396991 ContSters396991 ”Procedura de internare nevoluntara se aplica numai dupa ce toate [b]incercarile de internare voluntara[/b] au fost epuizate.” Internarea realizată prin ... (vezi toată discuția)
Modificări la legea sănătății mintale și a protecției ... Nu-i CAPTCHA, nu-i persoană Nu-i CAPTCHA, nu-i persoană Modificări la Legea sănătății mintale și a protecției persoanelor cu tulburări psihice Articolul 5 b1) prin persoană cu dizabilități psihice se ... (vezi toată discuția)