avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit intreprindere individuala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

intreprindere individuala

in cursul anului 2009 mi am infiintat o intreprindere individuala, am luat in arenda 3 hectare de teren agricol, constituirea intreprinderii individuale era obligatorie in vederea intocmirii unui proiect finantat cu bani de la U.E. proiect cu finantare FEADR. din aceasta suprafata de teren, 5000 metri patrati am vie,, 10000 am avut cultivati pepeni, iar restul este pajiste permanenta. Va rog sa mi spuneti unde si ce taxe trebuie sa platesc
Cel mai recent răspuns: lumi71 , utilizator 09:57, 9 Ianuarie 2010
Intreprindere Individuala este acea forma de organizare, inregistrata la Registrul Comertului, conform L300/2004, completata cu OUG44/2008. Este una din formele de inregistrare fara personalitate juridica, ca si PFA si fostele AF (rebotezate Intreprinderi familiale). Avantajul Intreprinderii Individuale fata de PFA este ca Titularul Unei I.I. poate angaja personal si poate avea relatii comerciale cu alte I.I., P.F.A. si I.F., dar si cu orice persoana juridica.
Daca nu aveti salariati doar la finante trebuie sa depuneti documente.
La fel ca si la AF sau PFA trebuie sa platiti in avans un impozit pe un presupus profit previzionat, anticipat.
Daca notiunile Dvs despre contabilitate sunt foarte reduse cautati un contabil. Nu este obligatoriu, dar suma platita este foarte mica si va scutiti de batai de cap.
Succes:)
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Ianuarie 2010
lumi71, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare pfa in intreprindere individuala magda.vladoi magda.vladoi am si eu o intrebare. tatal meu are un magazin si functioneaza ca persoana fizica. am inteles ca din cauza unei ordonante din 2008 trebuie sa opteze, pana in ... (vezi toată discuția)
Pfa, intreprindere individula sau srl marmarci13 marmarci13 O persoana vrea sa-si deschida o afacere in Romania. Este din Iordania, student la medicina in Romania, are CNP romanesc(mama este romanca). Vrea sa cumpere ... (vezi toată discuția)
Pfa agricultura ovidiustefan ovidiustefan Care dintre PFA, II si IF este cea mai buna optiune tinand cont de: - cultiv legume (ardei) pe 1-2 hectare (camp); - apelez la forta de munca platita cu ... (vezi toată discuția)