avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, avem o problema la Asociatia de Proprietari ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, avem o problema la Asociatia de Proprietari din care ...

Buna ziua,

avem o problema la Asociatia de Proprietari din care facem parte.

Dna Administrator, care indeplineste si functia de Presedinte al asociatiei(ilegal) si contabil, dorim sa o inlocuim, sau sa renuntam la serviciile dumneai. Primaria spune ca nu ne poate ajuta, ca doar prin adunarea generala a tuturor proprietarilor putem face acest lucru. insa, doamna respectiva in ce baza indeplineste functiile, ca si angajat al cui?
Va rog sa ma ajutati cu indrumari referitoare la demitere..care ar fi procedura corecta de demitere, cu toate foarmele legale?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:16, 17 August 2021
buna ziua,
Cititi legea 196/2018, acolo gasiti toata procedura.
Sau strangeti cate 50-100 de lei de la fiecare si chemati un avocat sa va asiste la Adunarea generala...
Oricum sa aveti nevoie de acesta daca doamna nu vrea sa predea actele, gasiti prejudiciu ce trebuie recuperat de la aceasta...
Asa, cu avocatul de fata si dupa o discutie cu acesta poate se sperie si preda toate actele...
Plus ca nu o sa mai poata spune ca adunarea nu a fost constituita legal, nu ati votat legal...
Ultima modificare: Marți, 17 August 2021
Ionut.ion, utilizator
Legea spune asa:
Articolul 63
(1)Administrarea, exploatarea, intretinerea, repararea, reabilitarea si/sau modernizarea, dupa caz, a proprietatii comune aferente condominiului sunt in sarcina asociatiei de proprietari, iar cheltuielile legate de aceste activitati reprezinta cheltuieli comune.
(2)In scopul administrarii si intretinerii condominiului, asociatia de proprietari incheie contracte in numele proprietarilor cu persoane fizice, persoane fizice autorizate sau cu persoane juridice cu obiect de activitate administrarea condominiilor, infiintate potrivit prevederilor legale in vigoare.
(3)Desemnarea administratorului si incheierea contractului de administrare se fac de catre comitetul executiv reprezentat de presedintele asociatiei de proprietari, in baza mandatului acordat de adunarea generala, si decizia se comunica tuturor proprietarilor.

Nu e clar cine a angajat administratorul la dvs. in asociatie si cum (si cind) a ajuns presedinte (ilegal) acest administrator, daca spuneti ca nu a votat-o nimeni.

indiferent de situatie, convocati o AG conform :
Articolul 47
(3)Adunarea generala ordinara se convoaca de catre:
a)presedintele asociatiei de proprietari sau comitetul executiv;
b)cel putin 20% din numarul proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari.
(4)Proprietarii sunt anuntati, prin afisare la avizier si pe baza de tabel nominal convocator sau, in cazul proprietarilor care nu au fost anuntati, pe baza tabelului nominal convocator, prin posta cu scrisoare recomandata, cu continut declarat si confirmare de primire, asupra oricarei adunari generale a asociatiei de proprietari, cu cel putin 10 zile inainte de data stabilita, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunarii generale, cu exceptia adunarilor generale extraordinare sau a adunarilor generale reconvocate care se pot convoca, in conditiile prevazute la alin. (3), cu cel putin 3 zile inainte de data stabilita.
[ link extern ]

pentru demiterea ei din functia de presedinte si numirea unuia nou.
Ultima modificare: Marți, 17 August 2021
latka, moderator
Multumesc!
1-Este situatie de incompatibilitate exercitarea concomitent in cadrul aceleiasi asociatii e proprietari de catre o persoana atat a functiei de reprezentant legal cat si de administrator
@-Daca persona in discutie exercita responsabilitatea de reprezentant legal,rezulta ca a fost aleasa de catre participantii la adunarea generala
Tot adunarea generala,convocata d ecatre comitetul executiv sau d ecatre 20% dintre proprietari,pot decide convocarea de adunare generala si alegeerea unui nou presedinte de asociatie
3-Pentru detalii relevante, studiati responsabil disp L nr 196/2018

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate dizolva o asociație de proprietari care nu mai are organe de conducere de aproape 2 ani ? flory_mr flory_mr Să zicem că avem cazul în care, datorită amenzilor din Legea 196/2018, art. 102, nu mai dorește nimeni să conducă Asociația de Proprietari, toți fiind ... (vezi toată discuția)
Convocator ședința adunarea generală a proprietarilor Dragos248 Dragos248 Buna ziua, convocatorul ședinței de adunare generală a proprietarilor a fost transmis via mediu informare Watap, pe grupul blocului din asociația de ... (vezi toată discuția)
Revocare comitet executiv Marius Campeanu Marius Campeanu Buna seara. Suntem o Asociatie de proprietari cu aproximativ 100 de membrii, acum un an a fost ales un nou Comitet executiv si un nou Presedinte. Dupa alegeri ... (vezi toată discuția)