Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Recalificările fiscale - riscuri pentru companii. Lectori: EY România. Marți, 19 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara! Am fost victima unui accident de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara! Am fost victima unui accident de circulatie. Traversam ...

Buna seara!
Am fost victima unui accident de circulatie. Traversam o strada cu sens unic, cu trei benzi, prin locul marcat, trecere de pietoni. Mi s-a acordat prioritate pe banda intai, iar cand traversam banda a doua am fost lovita de o alta masina. Mi-a fracturat colul femural si mi s-a pus proteza totala de sold..Am primit 70-75 de zile de ingrijiri medicale. Mi s-a parut nedrept in situatia in care eu eram si sunt (nu m-am recuperat nici macar partial, dupa zece luni. Am cerut contraexpertiza la IML Bucuresti dar nu mi s-a aprobat, S-a dispus clasarea cazului.
Va rog sa imi spuneti:
1. O proteza totala de sold nu constituie o infirmitate permanenta?Si ca necazul sa fie complet, in urma protezarii piciorul este mai lung cu 1,5 cm, lucru care ma afecteaza enorm, merg cu dificultate, schiopatez.
2. Nu este vatamare corporala din culpa? Mie mi-a schimbat complet viata, m-a scos din campul muncii, nu ma pot descurca singura si vinovatul nu va pati nimic?
Multumesc anicipat pentru raspuns!
Multumesc!
Buna ziua! Daca numarul zilelor de ingrijiri medicale nu a depasit 90, viata nu v-a fost pusa in pericol si in urma accidentului nu ati ramas cu infirmitate fizica, dosarul penal se claseaza, intrucat fapta nu constituie infractiune. Dumneavoastra puteti in schimb sa demarati un proces pe civil, prin care sa solicitati obligarea asiguratorului la plata daunelor materiale - reprezentand cheltuielile efectuate pentru tratamente, etc - si plata daunelor morale suferite ca urmare a accidentului.
Taxa judiciara de timbru in astfel de procese este de doar 100 lei, iar in cadrul acelui proces aveti posibilitatea sa solicitati efectuarea unei noi expertize medico-legale.

Avocat Madalina Dascal
0740 238 871
Buna ziua,

Pastrati orice inscris doveditor, care atesta cheltuielile efectuate.

Cata vreme a fost dispusa clasarea(deci numarul de zile de ingrijiri medicale nu a fost mai mare de 90 ), poate fi antrenata raspunderea civila delictuala.

Despagubirile pot fi suportate de societatea asiguratoare, daca ajungeti la un acord, in acest sens.

Acestea pot depinde de rezultatul negocierilor.

Puteti fi asistat de un avocat.

In ipoteza in care stingerea pe cale amiabila a conflictului a esuat, va puteti adresa instantei civile, solicitand, in mod defalcat, sume de bani cu titlu de daune materiale si morale.

In probatiune, uzati de martori, inscrisuri,interogatorii, expertiza medico-legala(daca va fi oportuna), expertiza tehnica mecanica (in vederea determinarii dinamicii producerii acidentului rutier, cat si in vederea determinarii pagubelor).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident la trecere de pietoni Liviu. Liviu. Buna ziua , Ma numesc liviu , acum 3 luni am avut un accident cu o femeie in varsta de 72 ani la o trecere de pietoni , eu mergeam pe banda 2 si pe banda 1 ... (vezi toată discuția)
Fata lovita pe trecerea de pietoni LAURENTZYU LAURENTZYU persoana despre care postez este viitoarea mea sotie. totul s-a intamplat luni dimineata. era pe trecerea de pietoni. masina de pe prima banda a oprit, insa ... (vezi toată discuția)
Buna. am fost lovita pe trecerea de pietoni de o masina care ... diana2017000 diana2017000 Buna. Am fost lovita pe trecerea de pietoni de o masina care nu ma vazut cica..la fata locului a venit politia, ambulanta si am fost dusa la spital unde sa ... (vezi toată discuția)