avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Informatii privind \"lipirea\" a doua apartamente
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Informatii privind "lipirea" a doua apartamente

Buna ziua,
Va rog sa ma ma ajutati intr-o dilema pe care o avem. Pe scurt, locuim la bloc intr-un apartament cu 2 camere si intentionam sa ne mutam intr-un apartament cu 3 sau 4 camere deoarece de ceva timp nu mai suntem doar doi in casa. Bun, acum a aparut posibilitatea sa cunparam apartamentul vecin, care este identic cu al nostru, dispus "in oglinda", unul de altul (holuri lipite, debaralele de pe hol sunt "spate in spate"). Practic ma gandeam sa il cunpar si sa fac o "usa" de acces din unul in altul, peretele fiind unul de maxim 10 cm si nu este structura de rezistenta.
As vrea sa stiu daca, legal, am voie sa fac asta, care ar fi dezavantajele unei asemenea acțiuni.
Multumesc!

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:23, 19 August 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cu autorizatie, aveti voie ca doar va apartin ambele apartamente
insa trebuie ca cineva in masura sa spuna daca acel perete este sau nu de rezistenta si daca poate fi daramat fara a afecta structura
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In situatia in care intentionati modificari fata de proiectul initial al imobilului de locuit in comun,obligatoriu este necesar sa realizati proiect tehnic,sa solicitati eliberarea de autorizatie de constructie si certificat de urbanism care sa fie consemnate in cartea tehnica a imobilului de locuit in comun

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari in apartament crslaura crslaura Buna ziua! Recent doresc sa fac cateva modificari in garsoniera in care locuiesc. Modificari insemnand in principal marirea bucatariei (bucataria are un ... (vezi toată discuția)
Buna seara. in urma unor renovari intr-un apartament, am dezafectat ... Minos521 Minos521 Buna seara. In urma unor renovari intr-un apartament, am dezafectat peretii unei debarele si inca doi pereti de pe hol , pentru a muta usa mai in stanga, fara ... (vezi toată discuția)
Buna seara. vreau sa daram si eu partea din fata a debaralei ... Dulciurika Dulciurika Buna seara. Vreau sa daram si eu partea din fata a debaralei pentru a o inlocui cu o usa de sus pana jos(acum e perete si usa in mijloc). La partea de sus nu ... (vezi toată discuția)