avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1391 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CONTABILITATE INTEPRINDERE INDIVIDUALA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CONTABILITATE INTEPRINDERE INDIVIDUALA

buna ziua
am infiintat o ii insa nu inteleg de loc cum o sa ma descurc cu contabilitatea, domeniul de activitate fiin restaurante (FAST FOOD), tot ceea de comercializam producem noi, cum ma inregistez cu productia din moment ce se tin numai cateva registre, inventar, incasari plati ....#-o
va rog frumos sa ma ajutati ca incepe sa imi para rau ca am renuntat la sc, mentionez ca sunt contabila iar in contabilitatea in partida dubla ma descurc descurc destul de bine.
Cel mai recent răspuns: TAZZ , utilizator 13:32, 11 Ianuarie 2010
Puteti lucra linistit si banca.Toate incasarile si platile le centralizati, dar ca la contabilitate in partida dubla acele sume care sunt considerate cheluieli sau venituri sunt trecute in registrul jurn. de inc.si plati. Nu se trec in acest jurnal de genul ridicari -depuneri de numerar, acordare ajutor fin temporar-restituire etc. Platile pt furnizori sunt chelt cu marfa, incasaril;e sun venituri. Comisioanele bancare sunt cheltuieli dobanzile bancare sunt venituri etc. etc.
multumesc mult de sfaturi in sf m-am lamurit.
in registrul inventar nu prea am ce sa trec deoarece utilajele pe care le folosesc nu sunt ale ii ci sunt cu contract de inchiriere. in reg inventar trec doar ce voi cumpara de acum in colo la mijloace fixe

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate p.f.a. sama sama sunt p.f.a. de 3 zile, va rog sa-mi spuneti ce fel de registre si ce documente trebuiesc intocmite/ ce fel de contabilitate se tine si cum? am inteles ca iti ... (vezi toată discuția)
Documente contabile pe care trebuie sa le intocmeasca un pfa melcsy melcsy grupa CAEN 107, si 1071, 1072 fabricarea prajiturilor. va multumesc din suflet pentru raspuns (vezi toată discuția)
Oug 80/2014 si omfp 170/17.02.2015 petreh petreh Buna ziua, Va rog lamuriti-ma ! In ordonanta 80/2014 se spune clar ca PFA vor tine registrul de evidenta fiscala. Registru care pana acum n-a aparut ( din ... (vezi toată discuția)