buna ziua
am infiintat o ii insa nu inteleg de loc cum o sa ma descurc cu contabilitatea, domeniul de activitate fiin restaurante (FAST FOOD), tot ceea de comercializam producem noi, cum ma inregistez cu productia din moment ce se tin numai cateva registre, inventar, incasari plati ....#-o
va rog frumos sa ma ajutati ca incepe sa imi para rau ca am renuntat la sc, mentionez ca sunt contabila iar in contabilitatea in partida dubla ma descurc descurc destul de bine.
Puteti lucra linistit si banca.Toate incasarile si platile le centralizati, dar ca la contabilitate in partida dubla acele sume care sunt considerate cheluieli sau venituri sunt trecute in registrul jurn. de inc.si plati. Nu se trec in acest jurnal de genul ridicari -depuneri de numerar, acordare ajutor fin temporar-restituire etc. Platile pt furnizori sunt chelt cu marfa, incasaril;e sun venituri. Comisioanele bancare sunt cheltuieli dobanzile bancare sunt venituri etc. etc.
multumesc mult de sfaturi in sf m-am lamurit.
in registrul inventar nu prea am ce sa trec deoarece utilajele pe care le folosesc nu sunt ale ii ci sunt cu contract de inchiriere. in reg inventar trec doar ce voi cumpara de acum in colo la mijloace fixe
Contabilitate p.f.a.
sama
sunt p.f.a. de 3 zile, va rog sa-mi spuneti ce fel de registre si ce documente trebuiesc intocmite/
ce fel de contabilitate se tine si cum?
am inteles ca iti ... (vezi toată discuția)