avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere

Am facut un contract de intretinere cu bunicul. As avea o intrebare. Dupa moartea bunicului mai trebe facute ceva acte sau prin acel contract devin eu proprietara casei . Va multumesc
daca acel notar nu mai este, de la Camera Notarilor care a preluat arhiva respectivului birou.
Multumesc frumos pentru raspuns. O zi buna va doresc
contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere nu exista. probabil ca user-ul se refera la un contract de intretinere.
va recomand ca acest contract de intretinere sa fie inregistrat si autentificat de un notar, de asemenea inscris in CF.
totodata, sa pastrati toate dovezile privind executarea obligatiei de intretinere vis-a-vis de creditorul contractului . ( chitante, facturi, etc. ). ;)
Sa aveti scris intr-un carnetel datele privind numarul actului, data incheierii lui si notariatul care l-a eliberat. Daca va duceti la Uniunea Notarilor Publici si nu le puteti da nici un fel de date nu va poate scoate actele solicitate. Este f.important.
Avocatii intampina astfel de probleme care de multe ori raman nerezolvate din aceasta cauza a lipsei de date ...
roxanel a scris:

contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere nu exista. probabil ca user-ul se refera la un contract de intretinere.

...daca am un contract in care in schimbul unui bun de val 100 lei primesc 60 lei si obligatia dobanditorului de a ma intretine acest cointract exista si e legea partilor indiferent cum il numesc...interpretarea lui se va face dupa continut nu dupa titlu(contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere mi se pare un titlu sugestiv pe ntru un astfel de contract)...acestui contract i se aplica normele ce reglementeaza obligatia principala(vanzare-pret) insa pentru neexecutarea obligatiei de intretinere se poate cere rezolutiunea contractului(prin asemanare cu neplata restului de pret)...intr-un contract pot coexista pe langa obligatii principale si cele secundare care, daca au fost determinante pentru incheierea contractului ot duce la rezolutiunea sa in caz de neexecutare...

Alte discuții în legătură

Act de vanzare cumparare sau donatie ? Annita Annita Buna ziua, Bunicii mei vor sa-mi lase mie, dupa moartea lor, apartamentul in care locuiesc numai eu de 5 ani, ei avand apartamentul lor. Intrebarea este, ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere Cioaca Nicoleta Cioaca Nicoleta Buna Ziua,De aproape 2 ani de zile am incheiat un contract de intretinere cu bunica mea care are 2 fice si alti 3 nepoti,eu sunt nepoata ei din partea fiului ... (vezi toată discuția)
Partaj divort ContSters273668 ContSters273668 in timpul casatoriei, bunica sotiei le-a oferit sotilor casa in care locuia prin contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere. in acest contract fata ... (vezi toată discuția)