avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Trecere spatiu comercial de pe firma pe persoana ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Trecere spatiu comercial de pe firma pe persoana fizica prin reducere capital social

Buna ziua,
Apelez la dumneavoastra pentru a ma ajuta cu informatii despre trecerea unui spatiu comercial de pe societate comerciala pe persoana fizica (asociati ai firmei).

Pe scurt:
Un SRL, platitor de TVA, fara angajati, doar administrator, regim de impozit pe cifra de afaceri, 3 %. capital social 100.000 lei. 2 asociati cu parti egale.
Detine 3 spatii comerciale in proprietate, spatiul 1 achizitionat in 1992. spatiul 2 achizitionat in 2000.

Intrucat ativitatea firmei a fost redusa mult, si se pare ca se indreapta spre lichidare, doresc sa scot 2 dintre spatiile comerciale de pe firma si sa le trec pe pesoana fizica, pe numele asociatilor.

Pot face acest lucru prin reducerea capitalului social?
Iau in considerare si varianta retragerii complete a unuia dintre asociati. Ma puteti va rog lamuri cu privire la optiunile enumerate. Sau eventual alte variante?

Multumesc frumos.

PS. Avem cotabil, insa abia e in masura sa tina contabilitatea primara, Va trebui sa cautam un contabil cu expertiza in acest fel de situatie.

Ultima modificare: Vineri, 20 August 2021
grandanat, utilizator

Alte discuții în legătură

Capital social mihaigaby mihaigaby Cum se introduce un teren in capitalul social al unei firme? Trebuie vindut firmei? Trebuie evaluat inainte? Se poate introduce asa si evaluat dupa aceia ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile iulianabondar iulianabondar buna ziua...sunt noua pe forum ... se poate sa ma ajutati cu niste inregistrari contabile la urmatoarele probleme. va multumesc 1. Capitalul social subscris ... (vezi toată discuția)
Transfer spatiu comercial de pe firma pe persoana fizica grandanat grandanat Bine v-am gasit. Detin un un spatiu comercial pe firma si as vrea sa-l transfer pe persoana fizica, pe numele meu, asociat la firma, sau pe numele ... (vezi toată discuția)