avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Transfer spatiu comercial de pe firma pe persoana ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Transfer spatiu comercial de pe firma pe persoana fizica

Bine v-am gasit.
Detin un un spatiu comercial pe firma si as vrea sa-l transfer pe persoana fizica, pe numele meu, asociat la firma, sau pe numele fiului.
Spatiul a fost achizitionat acum mai bine de 20 de ani si acum este inchiriat. Ce modalitati as avea la dispozitie si ce costuri implica operatiunea, in mare?

Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 14 Iunie 2020
grandanat, utilizator
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 22:39, 14 Iunie 2020
Buna ziua,

Spatiul comercial banuiesc ca este in fapt o constructie, cladire sau ceva de genul asta, receptionat si declarat la fisc, inregistrat in contabilitate.


Singura varianta pentru trecerea din proprietatea firmei in proprietatea dvs. sau a fiului, este vanzarea la pretul pietei, cu factura si contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul pe constructii speciale (taxa pe stalp) ORIONIMPEX ORIONIMPEX Am o firma care detine un spatiu comercial ,o hala ,unde este si sediul firmei ,unde nu se desfasoara niciun fel de activitate ,firma desfasoara o activitate ... (vezi toată discuția)
Transfer spatiu intre 2 firme asdff asdff Buna ziua. Familia are 2 firme (SC), doresc sa o suspend pe una din ele, si nu stiu sub ce forma (comodat sau cum altfel?) pot sa rezolv o problema cu un ... (vezi toată discuția)
Difera plata energie dintre persoana fizica si persoana juridica rusulau rusulau Locuiesc la casa, unde la partier am spatiu comercial (bar) ,iar sus la etaj locuiesc. Cand am facut contract cu E.O.N Energie , acuma cativa ani in urma eu am ... (vezi toată discuția)