avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna ziua. Am vrut sa fac o comanda online. Pe langa ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna ziua. Am vrut sa fac o comanda online. Pe langa pretul pentru ...

Buna ziua. Am vrut sa fac o comanda online. Pe langa pretul pentru curier - care mi se pare normal, trebuia sa mai platesc inca 10 lei daca optam pentru plata ramburs. Este legal.
Mai nou am dat de un site unde daca platesti cu card trebuie sa dai 10 lei iar daca platesti la livrare 22 lei. Pai cum vine asta? Tu ma taxezi ca vreau sa cumpar de la tine?
Cel mai recent răspuns: Bastian11 , utilizator 09:41, 21 August 2021
In primul rand, preturile de transport sunt negociate de catre magazine si/sau subventionate (partial sau total) din preturile produselor.
In al doilea rand, fata de livrarea in sine, achitarea la primirea produselor (ramburs) implica un serviciu suplimentar efectuat de firma de curierat. Nu doriti sa platiti acea taxa pt ramburs? Atunci platiti cu cardul.
Atat timp cat sunteti informata clar si in prealabil asupra acestor taxe suplimentare, nu e nimic nelegal. Furnizorul de servicii poate percepe taxe pentru serviciile suplimentare (achitarea la primirea produselor implica un serviciu suplimentar efectuat de firma de curierat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare pe un portal online DanVtr DanVtr Am postat un anunt pe un portal online, am trimis coletul doritorului care s-a declarat multumit de produs, insa problema mea se refera strict la oferta ... (vezi toată discuția)
Cum inregistrez rambursurile primite prin firma de curierat? L.Stefania L.Stefania Buna, Sper ca am pus bine intrebarea, acum vin si cu detaliile. Am o intreprindere individuala si de curand colaboraz (fara contract) cu o alta firma de ... (vezi toată discuția)
Anpc - amendă pentru taxa la plată ramburs Prodius Ion Prodius Ion Avem magazin online. Cei de la protecția consumatorului ne-au avertizat că o să ne amendeze pentru că la modalitățile de plată avem o taxă de +5 lei ... (vezi toată discuția)