avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii indemnizatie clauza de neconcurenta
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

indemnizatie clauza de neconcurenta

va rog sa imi spuneti cum trebuie inregistrata in statul de plata/contabilitate plata indemnizatiei de neconcurenta catre un angajat caruia i-a incetat contractul si care tb s-o primeasca pt urmatoarele 6 luni. multumesc
Cel mai recent răspuns: mararadu , utilizator 11:28, 16 Februarie 2010
Indemnizaţia de neconcurenţă lunară datorată salariatului nu este de natură salarială, se negociază şi este de cel puţin 50% din media veniturilor salariale brute ale salariatului din ultimele 6 luni anterioare datei încetării contractului individual de muncă sau, în cazul în care durata contractului individual de muncă a fost mai mică de 6 luni, din media veniturilor salariale lunare brute cuvenite acestuia pe durata contractului.

Indemnizaţia de neconcurenţă reprezintă o cheltuială efectuată de angajator, este deductibilă la calculul profitului impozabil şi se impozitează la persoana fizică beneficiară, potrivit legii.
multumesc de promptitudine
asa stiu si eu, numai ca nu stiu daca si cum apare in statul de plata, sau cum se inregistreaza in contabilitate
Asa cum am spus mai sus,nefiind un drept de natura salariala nu este cuprins in statul de plata.

pe debit aveti cheltuiala
pe credit aveti impozit si plata
si angajatorul ii retine si plateste impozitul?
multumesc mult
Indemnizaţia de neconcurenţă reprezintă o cheltuială efectuată de angajator, este deductibilă la calculul profitului impozabil şi se impozitează la persoana fizică beneficiară, potrivit legii.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de neconcurenta corny39 corny39 Modul de acordare al acestei indemnizatii, monografia contabila, obligatii fiscale... declarative si de plata. Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Indemnizatia de neconcurenta AlexandraBG AlexandraBG Un salariat a plecat din companie si timp de un an i se plateste o indemnizatie de neconcurenta. Acest salariat va fi in continuare pe stat-ul de plata, dar ... (vezi toată discuția)
Din nou indemnizatia de neconcurenta ramona_demeter ramona_demeter Va rog sa-mi spuneti cum se inregistreaza in contabilitate indemnizatia de neconcurenta !Ce inregistrari contabile trebuie sa fac ! Indemnizatia de ... (vezi toată discuția)