avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! La sfarsitul lunii iulie fiul meu a vandut ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! La sfarsitul lunii iulie fiul meu a vandut apartamentul. ...

Buna ziua! La sfarsitul lunii iulie fiul meu a vandut apartamentul. Cineva a spus atunci ca in momentul in care noul proprietar se va duce la administratia financiara pentru luare in evidenta fiul meu va fi sters automat. Vreau sa stiu daca este adevarat. Daca asa stau lucrurile fiul meu, in ceea ce priveste relatia cu administratia financiara, mai are ceva de facut? Mentionez ca el inca nu s-a mutat, avand o intelegere cu noul proprietar sa mai ramana in vechiul apartament 45 zile pana se poate muta la noua locuinta.
Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 22 August 2021
roxy_music, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:52, 23 August 2021
Dacă înțelegerea e doar verbala și nu e trecută drept clauză în contractul făcut la notar, poate fi dat afară din apartament. Dacă există această clauză, de eliberare, fiul dvs. va plăti în continuare cheltuielile ce țin de dreptul de locuire, cum e salubritatea.

Noul proprietar trebuie să declare în 30 de zile la administrația financiara acel contract.


Multumesc.
Noul proprietar a contractat un credit ipotecar pentru achitarea locuintei fiului meu, iar banca a cerut mentionarea in contract ca fiul meu sa paraseasca locuinta cu data semnarii contractului. Asa ca mizam pe intelegerea noului proprietar. De platit plateste in continuare facturile si intretinerea, nu-i problema. Eu vreau sa stiu daca mai este necesar sa mearga la administratia financiara pentru scoatere din evidenta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


roxy_music a scris:

Multumesc.
Eu vreau sa stiu daca mai este necesar sa mearga la administratia financiara pentru scoatere din evidenta.

V-am raspuns deja, obligatia de a declara noul proprietar revine acestuia, in 30 de zile de la incheierea contractului, prin urmare el va fi luat in evidentele administratiei financiare. Are si fiul dvs. un exemplar din contract, daca totusi crede ca noul proprietar nu o va face, poate sa mearga oricind sa rezolve problema, sa demonstreze ca legal nu mai are obligatii legate de fosta proprietate. Ramine obligatiile legate de taxa de salubrizare, ce tine de dreptul de locuire. Fiul dvs. e acum ca un chirias.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In momentul prezentarii pentru notare pe fisa de rol bun imobil,automat se completeaza noul proprietar ,data de la care vanzatorul nu mai are obligatii decat daca detie debite in evidenta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

An nevoie urgenta de un raspuns. va rog. Mary_1980 Mary_1980 Vreau sa vand un apartament pe care am un contract de donatie de la fiul meu. Cei de la banca mi-au pus problema ca copilul fiului meu poate contesta vanzarea ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare in legalitate Georgia55 Georgia55 Prin contract de vanzare-cumparare, fiul meu, minor, (actualmente major),prin mine(mama)curator , a cumparat apartamentul bunicilor. In contract se ... (vezi toată discuția)
Conducerea primariei onești, vrea să ne oblige să preluăm ... Racu Ghita Racu Ghita Conducerea primariei Onești, vrea să ne oblige să preluăm noi asociațiile de proprietari, incasadea gunoiului. Cum putem refuza acest lucru?. (vezi toată discuția)