Executron a scris:
Mai repede as gasi argumente in postul colegului cu Contul Sters de mai inainte.
@executron, in numele contului sters ..de mai inainte, iti multumesc.:slap:
In afara celor expuse mai inainte,si intrucat exista inca atatea controverse, eu mi-am clarificat ceva, in functie de 2 criterii: acela al unei absorbtii automate , necesare, cand calificarea furtului este data de lit. i a art. 209, iar furtul se comite in domiciliul unei persoane.Tinand cont si de faptul ca exista o singura rezolutie infractionala si ca hotul nu si-a propus si sa violeze domiciliul ,acesta urmarind sa fure, violarea de domiciliu nu ar putea avea autonomie infractionala astfel incat sa se retina concursul.
Apoi, in functie de un alt criteriu, pe care il iau ca baza si pe care mi l-am insusit inca din facultate:
intotdeauna infractiunea care are un grad mai mare de pericol social, o absoarbe pe cea cu un grad de pericol social mai redus.
Si in fine, desi unele controverse in materie par a fi perpetue, eu as merge pe mana marilor penalisti, care sustin aceasta idee, a unei absorbtii naturale .
Nu neg ca in practica se pot ivi o multitudine de moduri de comitere a furtului prin efractie, chiar si in domiciliu, de pilda cazul ala unde intri intai pe poarta descuiata, apoi spargi lacatul de la pivnita si furi de acolo...