avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masina radiata fara sa stiu
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina radiata fara sa stiu

Buna tuturor!

Am si eu o intrebare. Acum cativa ani am cumparat o masina de la o firma dar fara sa fie inmatriculata pe numele meu, doar un contract de comodat am primit. Am circulat cu masina cativa ani asa, dar la un moment dat am aflat ca nu pot plati impozitul pe masina, ca asta nu mai exista, si am aflat ca de fapt firma a radiat-o fara sa stiu, firma o dat faliment, si au disparut. Ce as putea sa fac ca sa pot folosi masina? Deocamdata sta in curte si n-am ce face cu ea, avand informatia daca ma prinde cineva cu masina aia imi rupe si certificatul de nastere,pentru ca vehiculul nu exista oficial.

Multumesc pentru sfaturi anticipat!
Cel mai recent răspuns: blasio99 , utilizator 14:43, 23 August 2021
Nu par sa existe soluții.
Daca nu aveti act de vânzare - cumpărare ci comodat erati un simplu comodatar fără drept de proprietate.

Expunerea dv este neclara ,dv ati cumparat o masina sau ati incheiat contract de comodat?
Daca ati parcurs procedura de tranzactionare drept de proprietate bun mobil sunteti proprietar,daca ati incheiat contract de comodat aveti drept de folosinta in limitele clauzelor reciproc asumate
Initial incercati sa contactati administratorul sau reprezentanti ai persoanei juridice care a incheiat contractul de comodat cu scopul clarificarii situatiei
Verificati daca vehiculul este radiat de la finante sau si de la politie
Daca vehiculul este radiat la politie,nu se justifica demersuri pentru reintroducere in circuitul liber de circulat pe drumurile publice
Multumesc pentru raspuns.

Avem si act de vanzare, doar ca sa putem circula cu masina (nefiind inmatruculata pe numele nostru) am incheiat si un contract de comodat, altfel trebuia marsrut si chestii de genu

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Nu par sa existe soluții.
Daca nu aveti act de vânzare - cumpărare ci comodat erati un simplu comodatar fără drept de proprietate.

Ultima modificare: Luni, 23 August 2021
blasio99, utilizator
Multumesc pentru raspuns.

Am cumparat masina, dar nu am reinmatriculat pe numele nostru, si ca sa putem circula cu masina, am facut in plus un contract de comodat, sa scapam de birocratism, si de taxa aia mare ce a fost atunci

ynocentta a scris:

Expunerea dv este neclara ,dv ati cumparat o masina sau ati incheiat contract de comodat?
Daca ati parcurs procedura de tranzactionare drept de proprietate bun mobil sunteti proprietar,daca ati incheiat contract de comodat aveti drept de folosinta in limitele clauzelor reciproc asumate
Initial incercati sa contactati administratorul sau reprezentanti ai persoanei juridice care a incheiat contractul de comodat cu scopul clarificarii situatiei
Verificati daca vehiculul este radiat de la finante sau si de la politie
Daca vehiculul este radiat la politie,nu se justifica demersuri pentru reintroducere in circuitul liber de circulat pe drumurile publice

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscris pe talonul auto "instrainat catre" ovidiu2014 ovidiu2014 Buna seara. In urma cu 2 ani am vandut o masina cu contract de vanzare-cumparare luat de pe internet, nu de la politie si am scris pe talon instrainat catre la ... (vezi toată discuția)
Reinamtriculare mașina radiată Stefan.enache Stefan.enache Salutari! Dețin o mașina care a fost radiată la cerere cu dovada de depozitare. Am toate actele: cartea mașinii in original, adeverința de depozitare, ... (vezi toată discuția)
Masina instrainata prin contract de comodat testu testu Buna seara, Am \\"vandut\\" masina unei persoane prin contract de comodat pe 10 ani facut la un birou de notariat. Azi am observat ca tipul caruia i-am ... (vezi toată discuția)