avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Suntem o asociatie de proprietari mica ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Suntem o asociatie de proprietari mica (11proprietari ...

Buna ziua,
Suntem o asociatie de proprietari mica (11proprietari si 12 ap., bloc P+3 etaje, cu 3 ap. la fiecare nivel) si ne confruntam cu urmatoarea problema:
a. pe partea/latura care include fatada de Est a imobilului asociatiei noastre, pe peretele exterior dinspre Est, al camerei din mijloc a fiecarui apartament, in locul ferestrelor obisnuite (care se deschid), de la inceputul constructiei au fost si sunt amplasate cate doua ferestre fixe; acestea sunt realizate din cate 40 bucati de sticla tip Nevada de culoare verde, cu rol de iluminator, fiind inglobate in fatada Est a blocului nostru;
b. multe dintre aceste sticle Nevada sunt deteriorate grav si necesita inlocuirea lor urgenta;
c. in perioada imediat urmatoare dorim sa efectuam o serie de lucrari de reparatii la imobilul asociatiei, inclusiv la fatada de Est, iar parerile proprietarilor referitor la inlocuirea sticlelor tip Nevada sunt impartite:
- unii considera ca aceasta este o lucrare ce trebuie facuta de catre asociatie, facand parte din fatada Est, pt. ca sticla sa fie inlocuita in mod unitar si pastrand arhitectura blocului;
- altii sunt de parere ca, dimpotriva, acestea sunt lucrari ce revin strict celor 4 proprietari, de pe partea de Est, care au aceste ferestre in ap. lor si trebuie sa le inlocuiasca pe cheltuiala lor, cand si cum vor putea.
Avand in vedere cele de mai sus, va rog sa ne comunicati, daca este posibil cu indicarea articolelor din legi si / sau ale altor actele normative, in vigoare, daca aceste ferestre din sticla tip Nevada, de pe fatada de Est a imobilului nostru, fac parte din fatada/proprietatea comuna sau sunt proprietate individuala, a fiecaruia din cei 4 proprietari de apartamente.
Multumesc anticipat.
Constantin
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:51, 3 Septembrie 2021
Conform disp : L nr 196/2018 exteriorul imobilului de locuit in comun reprezinta parte comuna a carei administrare si stare tehnica intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari
Partea comuna de condominiu intra in responsabilitatea asociatiei d proprietari indiferent din ce materiale este construita

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, fie un bloc de 3 etaje, cu 3 apartamente pe etaj; ... Dan Soroceanu Dan Soroceanu Buna ziua, Fie un bloc de 3 etaje, cu 3 apartamente pe etaj; fatada de EST, la fiecare etaj, este ocupata de un apartament; blocul este administrat de o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in primul rand as dori sa va multumesc pentru raspunsul ... Dan Soroceanu Dan Soroceanu Buna ziua, In primul rand as dori sa va multumesc pentru raspunsul prompt si clar din 23.08.2021, privind intrebarea daca sticla de Nevada de pe fatada unui ... (vezi toată discuția)
Cota indiviza Neavizat Neavizat Ferestrele de la apartamentele dintr-un bloc sunt proprietate individuala sa fac parte din proprietatea comuna? Este corecta afirmatia potrivit careia ... (vezi toată discuția)