avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impiedicarea folosirii proprietatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impiedicarea folosirii proprietatii

in anul 2002 am cumparat o casa cu tot cu teren curte.langa proprietatea mea se afla un corp de casa cumparat pe legea112.proprietatea mea are limita peretele acestui corp de casa.in iulie 2009 vecinul in mod abuziv a placat acel perete cu polistiren iar in partea de jos a peretelui a zidit si un rand de caramida fara sa aiba nici un fel de autorizatie.acest corp de casa are streasina in curtea mea cam 70 cm si deasupra unei portiuni din casa mea si o usa din podul lui prin care iese pe casa mea folosindu-mi casa ca si terasa,fara acordul meu,curge apa de pe casa lui pe casa mea ,zapada si face un zgomot enervant.i-am spus dar nu vrea sa recunoasca nimic.iar acum pentru ca nu l-am lasat sa-si termine de zidit cu caramida si polistiren pentru ca a iesit cu 15 cm in curte mea ,curtea mea are cam 16 mp si mi-a tras tabla de pe casa ca sa-si aseze polistirenul ma hartuieste si-mi face tot felul de sicanii.suntem 3 persoane si pentru ca apa este comuna el plateste 3 pers si mie-mi lasa sa platesc 6,eu am servitute de trecere prin curtea care nu este a lui si a primariei dar el pune tot felul de obstacole,daca curat zapada pana la strada el o imprastie la loc. ce pot face?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 22:10, 8 Ianuarie 2010
Problemele dvs sunt partial de natura civila , partial de natura penala.
Ce puteti sa faceti?
1--Plangere penala la politie si parchet pentru tulburare de posesie (faptul ca si-a facut acea usa care da direct pe acoperisul tip terasa al imobilului in care locuiti si al carei proprietar de drept sunteti si foloseste acea terasa in mod ilegal)
2-- Plangere la Inspectoratul de Stat in Constructii si la Serviciul Disciplina in Constructii din cadrul primariei de sector pentru acele lucrari facute ilegal , fara autorizatie si care contravin prevederilor in domeniul constructiilor
3--Daca va priveaza de dreptul de servitute puteti face plangere penala si in aceasta privinta!B-)
Succes!
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vicii ascunse casa Flor1202 Flor1202 Bună ziua! Am și eu următoarea situație. În iunie 2017 am achiziționat o casa la curte într-un duplex. Pana acum o luna nu am avut vecini și nu am ... (vezi toată discuția)
Izolatie polistiren, casa intra pe terenul vecinului stefanp2803 stefanp2803 Buna ziua, Am autorizatie de consolidare si extindere pentru o casa in Bucuresti. Casa are 2 pereti construiti pe limita de proprietate (lateral-stanga si ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa procedez? vera58 vera58 un vecin a placat cu polistiren pertele lui care este limita proprietatii mele ,fara acordul meu si o parte din acest perete este peste casa mea iar eu nu mai ... (vezi toată discuția)