avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Sunt într-o situație de neacceptat, aseară în jur ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Sunt într-o situație de neacceptat, aseară în jur de ora 21 ...

Sunt într-o situație de neacceptat ,aseară în jur de ora21 încercând să achiziționez produse alimentare de la magazinul auchan din Turda, nu am fost lăsat să intru pe motiv că nu am mască! De la sine inteles că primul lucru pe care am încercat să- l fac a fost să achizitionez una de la standul aflat la intrarea magazinului , moment în care am fost informat că nu mai au pe stoc ! Am așteptat o soluție din partea agentei de pază care a spus că nu mi poate da drumul in magazin fără respectivul articol pe care eu cică am obligația să îl dețin. I am spus clar că nu lucrez în domeniu medical și nu am de ce să dețin una, orice argument am adus s-a lovit de încăpățînarea agentei respective. In acel moment am hotărât să nu intru și să cer un formular pentru reclamații de la standul intrării in care să specific lipsa, și imposibilitatea cumpărării articolului respectiv considerat " obligatoriu"in incinta magazinului urmând apoi să plec fără a intra la rafturile cu mărfuri ! Văzând acest lucru, probabil de ciudă , agenta a chemat poliția locală , care m- a acostat la iesirea din magazin , și mi a făcut proces verbal de 500 lei amendă, chiar dacă le am explicat că nu am intrat mai departe de ghișeul unde am depus reclamația cei 2 au fost ferm convinși că am încălcat legea și trebuie să plătesc! Știu clar că magazinul cu pricina deține măști de protecție pe care le distribuie angajaților și puteau foarte ușor , ca să nu ajungem la un conflict ,să-mi vanda una , dar domnișoara de la ghișeul întâmpinare clienți, a preferat să se joace pe telefon și să-mi întindă in scârbă formularul de reclamație! Acestea sunt faptele mele de infractor care pot fi confirmate și de camerele atotsupraveghetoare! Voi acționa in instanță magazinul și personalul care m au prejudiciat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:23, 24 August 2021
Legea nu va obliga sa aveti non-stop masca la dvs. ( nici pe medici nu i obliga sa faca asta) dar spune ca in momentul in care intri intr-o zona aglomerata trebuie sa porti una.
Magazinul nu este obligat sa va ofere masca din propriul stoc pentru angajati, cat despre faptul ca nu mai aveau la vanzare... stocurile se mai termina si pana ajung altele poate dura ceva...

Bafta in demersul dvs. dar eu zic ca va cheltuiti banii aiurea.
Ultima modificare: Marți, 24 August 2021
Ionut.ion, utilizator
Magazinul are dreptate! De ce ar fi trebuit sa va dea drumul? Legea spune clar ca trebuie purtata masca. In plus, un alt cumparator cu masca ar fi putut reclama magazinul pentru ca v-a primit.
in situatia respectiva ati intrat din vina dvs, nu cred ca instanta va va da dreptate, pt ca nu aveti.
Sigur ca situatia putea fi evitata de ambele parti, insa personalul nu poate fi invinovatit pt ca a respectat legea.
Ultima modificare: Marți, 24 August 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie auchan tudor1973 tudor1973 Buna ziua! Cu ceva timp in urma am vizitat magazinul Auchan din orasul Suceava. Cand am intrat sotia avea in poseta un Cola de 0,5 l cumparat de la alt chiosc ... (vezi toată discuția)
Nesolutionarea amiabila a unei reclamatii intre cumparator si agent economic Andryca82 Andryca82 Doresc sa stiu sub incidenta carei legi intra o problema legata de nesolutionarea pe cale amiabila a unei reclamatii? Ca sa fac pe scurt o descriere am ... (vezi toată discuția)
Reclamatie trimisa pe email la opc in care am scris o identitate falsa ptr a ma apara de parati Ionescu20 Ionescu20 Buna ziua Va rog mult sa ma ajutati. Nu mai pot dormi noaptea, desi nu sunt vinovat de ceva anume ci am fost doar victima. Situatia este urmatoarea. Am ... (vezi toată discuția)