BUNA SEARA,
Multumesc pt raspunsurile date , asta in primul rand, apoi as mai avea o intrebare orietativa. daca as da in judecata tatal copilului meu (nu am fost casatoriti), pt pensie alimentara (copil de 4 ani), va plati pensie din urma sau doar din momentul in care va fi obligat?:">.
Instanta il va obliga pe tatal minorului la prestarea unei pensii de intretinere de pana la 1/4 din veniturile nette realizate de acesta,de la data introducerii actiunii
Numai pentru pensia restanta se poate solicita obligarea paratului la pensia pe ultimii trei ani.
Daca minorul a fost recunoscut de tata (adica pe certificatul de nastere sa fie trecut numele acestuia) el poate fi obligat la plata pensiei de intretinere catre minor.
Data de la care este obligat sa plateasca pensia de intretinere este data introducerii actiunii de catre dvs.
Data la care va plati pensia cumulata (adica data introducerii actiunii+data pronuntarii hotaraii definitive si irevocabile) va fi dupa ramanerea horararii definitive si irev.
Deci daca dv. introduceti actiunea in Ianuarie si procesul se va termina in aprilie..sotul va fi obligat ca din luna mai sa va plateasca suma ce reprezinta pensia de intretinere pentru lunile: ian.febr.mart.aprilie....
MULTUMESC, acum am inteles. copilul e pe numele tatalui, care nu ii plateste pensie , asta ptc nu am vrut . deocamdata vroiam doar sa ma informez, nu voi inainta proces pt pensie.Intrebam mai mult , asta ptc . cineva (nestiutor:"> in cauza) mi-a spus ca va trebui sa plateasca si pe anii din urma.
pensia alimentara est un drept al copilului.prin urmare, dvs. nu aveti cum reneuta la el, in sens juridic.De aceea e bine sa aveti actiune , sa se stabileasca cuantumul si apoi mai vedeti.Se palateste de la introducerea actiunii, in general
buna. copilul meu este nascut in 25 apr 2009 si nu am fost casatorita cu tatal copilului si nici nu l-a recunoscut. nu am avut bani in luna mai sa incep actiunea de cerere a pensiei alimentare in instanta, apoi a inceput periada concediilor urmata de perioada de greva a D-lor judecatori, astel am inceput procesul in luna sep. 2009. In acest caz eu pot cere pensia alimentara din data in care s-a nascut copilul? (dupa ce se face testul de paternitate si se dovedeste tatal copilului)
Pensie alimentara
Buna,as avea nevoie de ajutor!Am un copil in varsta de 16ani,tatal copilului fiind si politai nu a dorit sal recunoasca categoric.Cand copilul implinise 1 an ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara
ataela
Am un baietel de 1an si 2 luni,tatal nu l-a recunoscut,in c.nastere figureaza liniuta la numele tatalui.Am convietuit cu tatal pana dupa nasterea ... (vezi toată discuția)