Buna ziua. In urma proceselor pe care le-am avut in legatura cu,custodia copiilor eu m-am ales doar cu dreptul de a sta in vacante cu ei si cu obligarea de a plati pensia alimentara.Avand in vedere ca de aproape o luna unul dintre copiii este in vacanta cu mine,iar celalat a stat si el 2 saptamani cu mine dupa aceea dorind sa mearga la bunici eu mai sunt obbligata pe aceasta perioada sa platesc pensia alimentara in numele lor?Adica chiar daca au fost cu mine perioada asta tot trebuie platita accea suma?Va multumesc anticipat!
Trebuie sa respectati intocmai hotararea judecatoreasca.
Pensia de intretinere presupune o prestatie lunara.
Asa cum observati, in hotararea judecatoreasca nu exista intervale in care obligatia legala de intretinere este suspendata.
Prin urmare, lunar, trebuie sa remiteti cuantumul pensiei de intretinere, conform hotararii judecatoresti.
Neplata pensiei de intretinere, cel putin 3 luni, cu rea credinta, reprezinta elementul constitutiv al infractiunii de abandon de familie, infractiune incriminata de art. 378 din Codul penal.
In practica instantelor de judecata exista hotarari prin care , in vacantele scolare, pensia de intretinere nu a fost datorata.
Practica instantelor de judecata nu este unitara, uniforma.
Daca apreciati oportun, va puteti adresa instantei de judecata.