avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Doresc sa deschid o afacere pe domeniul de ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Doresc sa deschid o afacere pe domeniul de entertainment.

Doresc sa deschid o afacere pe domeniul de entertainment, pentru a nu imi face griji ca voi fi raid-uit de fainii de la anaf pentru taxe pe banii din donatii din streaming sau concertele cu trupa. In aceiasi idee o sa vreau sa incep sa si creez varii trinchetele personalizate pe care ulterior sa le comercializez. Care ar trebuii sa fie extensia firmei? Sa raman la idea de persoana fizica autorizata? Sau sa trec la societate comerciala?
Ultima modificare: Joi, 26 August 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 10:45, 6 Septembrie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,

PFA
Plătești impozit pe venitul net (venit minus cheltuieli) de 10%. Acesta poate fi achitat în sistem real sau la normă de venit.
Dacă venitul net lunar este egal cu sau depășește salariul minim pe economie (2300 lei în 2021), plătești contribuțiile sociale calculate la salariul minim pe economie (contribuțiile pentru anul 2021 sunt: pensie 25% și sănătate 10%).
Poți scoate banii din firmă oricând, fără să plătești impozit
Contabilitatea este destul de simplă și se depune o singură declarație pe an (declarația unică).
SRL
Plătești impozit pe venit (pe cifra de afaceri) de 1% dacă ai cel puțin un angajat și 3% dacă nu ai niciun angajat.
Plătești impozit pe profit (venit minus cheltuieli) de 16% abia atunci când ai o cifră de afaceri de 1.000.000 EUR/an.
Poți fi angajat la tine în firmă (și plătești astfel contribuțiile sociale, de sănătate, etc.), însă acest lucru nu este obligatoriu.
Nu poți scoate banii (adică profitul obținut) din firmă oricând, ci doar trimestrial sau anual. Profitul distribuit asociaților se impozitează cu 5%.
Ai nevoie de un contabil care să țină evidența veniturilor și cheltuielilor, salariaților, și care să întocmească și să depună declarațiile fiscale.

Respectati normele GDPR.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariile se platesc din profitul net? Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Din ce fonduri sunt alocate veniturile unui SRL? Din profitul net? Sau profitul net vine ca un bonus peste toate cheltuielile inclusiv ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit danabra danabra doresc sa infiintez un SRL si vreau sa stiu ce impozite (si alte taxe) am de platit statului lunar ( trimestrial, anual) (vezi toată discuția)
Srl vs pfa alina240 alina240 Detin in SRL si activitatea principala pe care o desfasor acuma este de inchirieri. M-am gandit sa devin PFA insa am unele nelamuriri, printre care: -Pe SRL ... (vezi toată discuția)