avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... In anul 2020 societatea noastra a avut un anumit ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

In anul 2020 societatea noastra a avut un anumit furnizor de ...

In anul 2020 societatea noastra a avut un anumit furnizor de energie electrica. Valabilitatea contractului a incetat la data de 31.12.2020.Incepand cu 01.01.2021 societatea noastra a incheiat un alt contract cu un alt furnizor.In luna februarie 2021, urmare a regularizarii cantitatii de energie electrica furnizata in anul 2020, furnizorul a emis doua facturi storno. Acestea sunt inregistrate in evidenta contabila a in contul 401 cu sold debitor reprezentand sume de recuperat de la furnizor. La data de 30.06.2021 furnizorul intra in insolventa si la sfarsitul lunii iulie administratorul judiciar ne notifica despre intrarea in insolventa comunicandu-ne in acelasi termenul limita pana la depunerea cererilor de inregistrare a creantelor - 13.08.2021.
Deoarece Notificarea nu a ajuns si la serviciul financiar, serviciu care avea cunostinta de existenta acestor creante, nu s-a intocmit nici un document pentru a ne inscrie la masa credala cu suma respectiva.
Pentru ca termenul limita de inscriere la masa credala a fost depasit va rugam sa ne spuneti daca mai exista si alta modalitate legala de a ne recupera banii de la furnizorul intrat in insolventa.
Cel mai recent răspuns: GRINSOLV IPURL , Practician in insolventa 13:10, 14 Septembrie 2021
Daca a fost primita catre societatea dumneavoastra notificarea privind deschiderea procedurii insolventei, insa nu ati formulat cerere de inscriere in tabelul de creante practic nu mai aveti la indemana nicio alternativa de recuperare a creantei.

Sper sa va fie de folos informtiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent lipsa notificare proc. insolventei Andreea.B Andreea.B Buna seara, Am si eu o probl. destul de mare. Un debitor a intrat anul trecut in luna mai in insolventa. In termen de 10 zile ar fi trebui sa predea lista ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp se face inscrierea la masa credala? numecod numecod Chiriasul a fost o scietate care a intrat in insolventa de plata. A lasat datorii la furnizori, titular de contracte fiind ea. Locatia respectiva aramas fara ... (vezi toată discuția)
Inscriere masa credala axellcom axellcom In urma unei hotarari judecatoresti irevocabila ma duc la un executor care pe baza deciziei ma inscrie in nus ce tabel zicandu-mi ca intai e Banca , Statul si ... (vezi toată discuția)