avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna totala economica Buna ziua Mașina mea a fost ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna totala economica Buna ziua Mașina mea a fost evaluată ...

Dauna totala economica

Buna ziua
Mașina mea a fost evaluată de asiguratorul vinovatului după accident la 19000 lei din care 15000 despăgubirea și 4000 epava prin licitatie....sume foarte mici din punctul meu de vedere ,după calculul lor standard.
Întrebarile mele ar fi:

1.Pot vinde epava eu separat cu o suma mai mare prin vânzare cumpărare....și voi primi aceiași suma de despăgubire sau daca epava o vând cu un preț mai mare sumă de despăgubire va scădea și ea deoarece se va scădea costul nou al epavei din suma totala stabilită de ei....in final rezultant sa primesc tot 19000 lei.?

2.Epava o pot vinde doar la dezmembrări astfel fiind radiata sau o pot vinde și prin contract de vânzare cumpărare ,..cumpărătorul reparando și folosind o?
Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Deluclau , utilizator 16:15, 27 August 2021
~ Conținut șters la cerere ~
Am primit doar informarea cu totalul de despăgubire și le am răspuns că refuz calculul lor. Doar că nu știu ce urmează...daca pot refuza in continuare și ei să îmi facă o alta oferta. Am înțeles că după ce asigurarea primeste de la poliție un document (a fost accident cu victime) o să-mi tranmita calculul final și o cerere de despăgubire.

Mă puteți ajuta cu pașii de făcut?

Multumesc

Voinea Liviu a scris:

Primiti 15.000 si epava sau 4000 lei.
Puteti vinde epava.

Insa nu ar trebui sa luati de buna evaluarea lor la 19.000.
Din experienta va spun ca oamenii mint prin omisiune si nu evalueaza corect.



~ Conținut șters la cerere ~
Domnule Voinea

Mai jos ,singurul email primit de la lichidator. Acum ar trebui sa le trimit eu o cerere de despăgubire?

urma analizarii documentelor din dosarul de dauna mentionat in subiect, va comunicam faptul ca vehiculul se incadreaza intr-un caz de dauna totala economica.

In conformitate cu prevederile Normelor RCA valabile la data evenimentului, va prezentam urmatoarele informatii:

Valoarea vehiculului la data evenimentului este in suma de: 19.319,08 LEI (3.928 euro/curs din data accidentului 4.9183 lei) si reprezinta valoarea de înlocuire a vehiculului avariat cu un vehicul de aceeaşi marcă, tip, model, caracteristici tehnice, dotări, an de fabricaţie, având un parcurs în kilometri şi o stare de întreţinere comparabile, stabilita pe baza sistemelor de evaluare specializate, fiind valoarea de piata a acestuia.

In acest caz, daca se face dovada reparatiei, despagubirea nu poate depasi valoarea de piata. Dovada reparatiei se face cu documente emise de un reparator autorizat R.A.R. (factura si deviz), ales de dvs.

Pentru situatia in care nu se face dovada reparatiei, valoarea despagubirii reprezinta diferenta dintre valoarea vehiculului la data evenimentului si valoarea epavei, anume 15.219,08 Lei.

In acest caz, valoarea epavei a fost determinata in urma evaluarii prin licitatie utilizand sisteme de evaluare specializate, aceasta fiind stabilita la suma de: 4.100 LEI. Va informam ca oferta pentru epava are un termen limitat (in cazul in care proprietarul decide vanzarea catre ofertant – date de contact gasiti in raport). Despagubirea conform celor indicate nu este conditionata de vanzarea epavei, neexistand acesta obligatie.

Atasat gasiti modul de calcul al valorii bunului la data evenimentului si raportul de licitare.



Facem mentiunea ca prezenta informare reprezinta o instiintare referitoare la valoarea despagubirii, iar decizia finala in cazul dosarului de dauna privitor la acordarea despagubirii si valoarea acesteia, se stabileste de ASIROM numai dupa depunerea / transmiterea ANEXEI 2 / PV Politie.



Voinea Liviu a scris:

Ati inteles gresit,asa cum v-a indrumat asiguratorul sa intelegeti.
:)
Anexa 2 de la Politie nu este treaba dvs.
Cererea de despagubire nu o primiti,ci trebuia sa fi depus-o dvs deja.
De la acel moment curge termenul de 30 de zile pt plata.

Ei va tin asa cateva luni.
Apoi cateva luni(4-5-6) nu fac plata.

Au venit clienti la mine in luna a 8-acu daune din ianuarie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna totala kristinna90 kristinna90 in Luna septembrie,am avut un accident cu avarii si mi s-a reparat masina,paguba fiind de 3000 euro,plata a fost suportata de polita casco la tiriac.iar in ... (vezi toată discuția)
Despagubire r.c.a. bogdan070 bogdan070 Am avut un accident in urma caruia m-am ales cu masina avariata in partea din fata din vina unui alt sofer.Cei de la firma de asigurari au stabilit ca este ... (vezi toată discuția)
Plata daune autoturism avariat Tarana Tarana am dreptate intr-un incident cu un alt autoturism si reparatia depaseste valoarea lui la momentul incidentului.Daca vand autoturismul asa cum e fara sa-l repar ... (vezi toată discuția)