avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, în prezent lucrez la un birou notarial ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, în prezent lucrez la un birou notarial în care ...

Bună ziua, în prezent lucrez la un birou notarial în care totul este un haos. Notarul dorește sa facă documente pe bandă rulantă fără măcar să le citească, doar semnează și încasează onorariile. Eu ca secretar sunt grăbit sa redactez câteva zeci de documente pe zi și din grabă am greșit unele documente în ce privește datele personale ale subsemnatilor. După o cearta cu notarul am fost amenințat că o să răspund pentru documentele respective, cu toate ca au fost semnate de către el și persoanele în cauză. Nu are fiecare obligația sa semneze după ce citește, dacă era ceva în neregulă nu era ok sa nu semneze? Care ar fi masurile care se pot lua împotriva mea, în afara de a fi dat afara după o cercetare disciplinară?

Va mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:12, 31 August 2021
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
va ia boii de la bicicleta.
Nimic.
Dar ca fapt divers, când v-ati angajat, presupun ca o condiție a fost și capacitatea de munca în condiții de stres.
Daca știați ca nu puteți lucra corect, într-un timp limitat, ar fi trebuit sa va orientați către altceva. Sau nu trebuia sa continuati, știind ca riscați sa greșiți.
În plus, la fel ca dvs, poate și notarul are zile proaste. O responsabilitate a tehnoredactarii corecte o purtați și dvs. Căci de aceea luați salariul.
Din păcate foarte mulți angajați merg pe principiul "lasă că dacă e ceva, verifica seful".
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Condițiile înainte de angajare au fost altele, dar asta e alta discuție. , Nu ar fi fost o problemă doar stresul, dar pentru a redacta un document sa ai termen de 2 minute mie mi se pare exagerat, mai ales ca la angajare nici nu încăpea discuția despre semnarea documentelor fără o verificare înainte. Dl notar are zile proaste in fiecare zi, indiferent de onorariile încasate.
Va mulțumesc pentru răspuns.

Ultima modificare: Sâmbătă, 28 August 2021
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Semnarea documentelor fără o verificare prealabila este problema notarului respectiv. Nicidecum o chestiune care sa ii privească pe angajați. De aceea sunt controale de la Camera Notarilor Publici, de la Uniune și de la Ministerul Justiției.
Pana la urma, fiecare este răspunzător pentru ceea ce face, iar greșelile ies la iveala în timp. Însă în general, notarul ar trebui sa verifice conținutul juridic, nu și greșelile de scriere.
Nu cred ca v-ar fi concediat nimeni dacă în loc de 2 minute, ați fi redactat documentul în 10 și corect din prima.
Se presupune ca ați fost angajat pentru aptitudinile dvs de a va îndeplini sarcinile de serviciu corect. În loc sa considerați ca șeful a avut încredere în dvs, astfel încât sa nu aprecieze ca fiind necesar sa mai verifice încă o data corectitudinea datelor din buletine, acum e vina lui ca nu a verificat.
Și aici vine intrebarea: dacă trebuie sa verific de fiecare data, fiecare cifra din fiecare act redactat de un angajat, eu de ce ii mai dau salariu?
Nu am fost concediat, tocmai ca nu sunt lăsat nici măcar eu sa verific documentul, poate din graba pot scrie ceva greșit (un CNP, nume sau cote ale unor terenuri etc) și acel document poate fi egal cu zero în instanța de judecată. Camera Notarilor Publici se poate îndrepta asupra mea în vreun fel? Sau e strict treaba angajat-angajator?
Va mulțumesc pentru răspunsuri.

- apasati pe raspunde, nu mai citati inutil !
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 August 2021
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Fals sau uz de fals? ContSters42601 ContSters42601 Buna ziua,am si eu urmatoarae situatie: Un angajat este rugat de seful sau de magazin sa redacteze pentru sora acestuia angajata la celasi magazin ,care nu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am cumpărat o bucată de pământ acum 2 luni, am ... Clody26 Clody26 Bună ziua! Am cumpărat o bucată de pământ acum 2 luni, am făcut actele notariale, apoi mi s-a spus de catre notar că Cartea Funciară o primesc în 2,3 ... (vezi toată discuția)
Verificarea modului de dobandire al terenului dintr-un contract SaraK SaraK Informativ, In cazul unui apartament, notarul care asista la semnarea documentelor de vanzare-cumparare intre parti (vanzator/cumparator) are obligatia de a ... (vezi toată discuția)