avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Sesizare anonima Buna ziua! Cum pot depune o sesizare ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Sesizare anonima Buna ziua! Cum pot depune o sesizare anonima ...

Sesizare anonima

Buna ziua!
Cum pot depune o sesizare anonima care sa nu fie clasata. Petitiile anonime sunt clasate in baza unei legi, lege care permite desfasurarea mai multor tipuri de infractiuni, dezmembrari auto, arderi de deseuri periculoase, etc.
In prezent am probleme cu un vecin care arde zilnic peturi, balegar si orice gaseste de ars. Acesta nu preda gunoiul pentru colectare si il arde. Vecinul este foarte agresiv si vreau sa fac o sesizare anonima care sa fie luata in considerare de autoritatile de mediu. Problema este ca cei de la mediu sunt foarte comozi si claseaza sesizarile anonime.
Cum ii pot face sa intervina?
Mentionez ca primaria si politia mi-au comunicat sa ma adresez garzii de mediu.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: vitalsmart , utilizator 08:02, 3 Septembrie 2021
Petitiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare a petitionarului nu se iau în considerare și se claseaza, potrivit OG 27/2002.

In speta, posibilitatea ar fi trimiterea unei sesizari de pe adresa de email.
Am trimis si de pe email si au revenit cu solicitarea de a declara numele complet si adresa. In trecut a reclamat un vecin aceeasi problema si cei de la primarie "l-au turnat".
Petitionarul a avut conflicte grave cu "piromanul" dupa acea sesizare. Inclusiv copii i-au fost agresati.
Garda de Mediu are obligatia să păstreze confidenţialitatea datelor dobândite în timpul desfăşurării activităţii, în condiţiile legii, cu excepţia cazurilor prevăzute de lege.
~ Conținut șters la cerere ~
La sesizarea facuta de vecin, au venit cei de la primarie si au intrebat pe la mai multe porti " unde sta dl..... ca avem o sesizare din partea lui?"
"Piromanul" are plangere penala pt distrugere si nu s-a intamplat nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Petitie danuttan danuttan O institutie refuza sa-mi rezolve petitia transmisa prin email,motivand ca este anonima si cerandu-mi datele de identificare :nume complet,adresa,telefon.Din ... (vezi toată discuția)
Control disciplina in construcții ancavd ancavd Buna ziua, in urma unei sesizări formulata către disciplina in construcții aceștia au voie sa între pe proprietatea privată/ imobil ? De asemenea cum ... (vezi toată discuția)
O petitie nesemnata poate fi considerata anonima? MIXAM MIXAM Regimul petitiilor reglementat de Ordonanta 27/2002 art. 7 nu se iau in considerarea petitiile anonime sau cele in care nu sunt trecute datele de ... (vezi toată discuția)