avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Constituirea într-o formă de asociere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Constituirea într-o formă de asociere

Bună ziua tuturor,
Am nevoie de sfatul dvs.
Este vorba despre un cartier de case, care doresc să se constituie într-o Asociație. Ideea este, că aceștia nu dețin cotă parte indiviză, drumurile fiind publice.
Cu toate astea, ei tot doresc constituirea într-o anumită formă, și să desemneze o persoană, care să-i reprezinte în relațiile cu terții, gen Primărie, furnizorul de apă și canal, salubritate etc.
Aveți vreo idee, în ce formă s-ar putea afilia?
Poate nu am pus întrebarea in grupul care trebuie, îmi cer scuze, și vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: sniperm , utilizator 23:14, 12 Septembrie 2021
Ma gandesc la o asociatie, pe legea asociatiilor.
Nu au nici o proprietate comuna.
Am zis legea asociatiilor (care in fapt este o ordonanta),
nu legea asociatiilor de proprietari.
Da, m-a indus in eroare denumirea de "lege" si mai mult faptul ca cel care a deschis subiectul isi doreste in fapt o asociatie de proprietari, sau ceva asemanator. Nu mai spun de faptul ca ne aflam intr-o sectiune dedicata asociatiilor de proprietari.
Așa cum am spus, nu se poate constitui o Asociație de Proprietari, pentru că nu există cotă parte indiviză. Asta doream să aflu, dacă există o altă formă de asociere.
Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituire asociatie de proprietari, formata din 10 case sniperm sniperm Buna ziua, Doresc sa stiu daca se poate constitui o Asociatie de Proprietari, formata din 10 case. Mentionez ca imobilele se afla pe un teren privat inchis ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari in ansambluri de vile ? Traian V Traian V Buna ziua, locuiesc intr-un ansamblu de vile la marginea Bucurestiului. De multe ori s-a incercat formarea de asociatii de proprietari dar care au fost ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de proprietari cppuser cppuser Buna ziua, Am doua intrebari: 1. Care este durata de valabilitate a unui acord de asociere in vederea constituirii unei asociatii de proprietari? (acordul de ... (vezi toată discuția)