avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara! Am avut un proces pentru stabilirea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara! Am avut un proces pentru stabilirea domiciliului ...

Buna seara!
Am avut un proces pentru stabilirea domiciliului copilului.
Am câștigat copilul ,iar tatăl are dreptul sa îl ia la el in Weekend.
Tatăl consuma alcool iar eu nu vreau sa ii dau copilul , tatăl copilului a sunat la poliție ,iar un organ al poliției mi-a spus ca îmi poate face dosar penal
Care sunt consecințele dosarului penal (dacă îmi poate face )
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:58, 4 Septembrie 2021
doamna, trebuia ca la judecata sa probati ca nu e in interesul copilului sa il ia, acum ca exista hotarare, trebuie respectata.
tatal poate apela si la executor, nu numai la politie si in acest caz, o sa aveti de dat si bani.
in ce priveste partea penala, fapta e de nerespectarea masurilor de incredintare si se pedepseste cu inchisoare de la o luna pana la 3 luni sau cu amenda, amenda e penala, in acest caz.
art 379
(1) Reținerea de către un părinte a copilului său minor, fără consimțământul celuilalt părinte sau al persoanei căreia i-a fost încredințat minorul potrivit legii, se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
(2) Cu aceeași pedeapsă se sancționează fapta persoanei căreia i s-a încredințat minorul prin hotărâre judecătorească spre creștere și educare de a împiedica, în mod repetat, pe oricare dintre părinți să aibă legături personale cu minorul, în condițiile stabilite de părți sau de către organul competent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua!- mama nu vrea sa mai revina cu minorul in tara StefanescuAdrian StefanescuAdrian Curand am dat fostei mele concubine procura pentru fiul nostru minor in varsta de 7 ani pentru a pleca in vizita in Spania doua saptamani, iar ea nu doreste sa ... (vezi toată discuția)
Program vizita mmary mmary buna ziua, ce pot sa fac in cazul in care tatal nu respecta programul de vizita tine copilul mai mult la el si o ia fara sa-mi spuna? (vezi toată discuția)
Buna seara.fosta mea sotie nu ma lasa sa imi vad copilul.am hotărâre ... Doamna A. Doamna A. Buna seara.Fosta mea sotie nu ma lasa sa imi vad copilul.Am hotărâre ca il pot vedea,dar nu mi permite sa il vad.Am apelat si la executor.ultima data cand am ... (vezi toată discuția)