avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua! Sunt căsătorită cu cetățean sârb din ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua! Sunt căsătorită cu cetățean sârb din anul 2006. ...

Buna ziua! Sunt căsătorită cu cetățean sârb din anul 2006. În urma căsătoriei avem un băiat născut în anul2007 în Elveția. Menționez ca soțul meu are dubla cetățenie,serba și elvețiană. Căsătoria este înregistrată în Serbia,Elveția și România. Dar copilul nu este înregistrat în România. Am locuit 5 ani în Elveția și de 10 ani ne_am întors în Serbia. Ca sa nu am dreptul la nimic a trecut totul pe numele băiatului. El fiind la pensie,are pensie elvețiană.eu nu am dreptul la nimic,nici la bani. Mereu îmi zice ca dacă nu îmi convine sa plec.cu mine a renovat tot aici,plus am avut grija de soacra și o mătușa care nu era căsătorită. Eu am de 5 ani buletin sârbesc pt străini. Întrebarea mea este,as putea da divort în România,dacă băiatul nu este înregistrat acolo? Dacă da ce ar trebui sa fac? Va mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:20, 2 Octombrie 2021
Solicitati mai intai inscrierea la ambasada/consulat a certificatului de nastere al copilului ori transcrierea la starea civila de la primaria locului dvs. de domiciliu din Romania si dupa solicitati divortul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru cartea de identitate - cetatean roman casatorit in elvetia aisha10 aisha10 Oare cine poate sa-mi dea un sfat? Locuiesc în Elvetia,unde sunt casatorita cu un cetatean elvetian. Doresc sa vin în România pentru a-mi schimba cartea ... (vezi toată discuția)
Casatorie in thailanda, certificat de casatorie romanesc agavrilescu agavrilescu Buna ziua, Ma numesc Alexandru, locuiesc si muncesc legal in Italia din 2007. In anul 2012 m-am casatorit in Thailanda cu un cetatean Thai. Am fost la ... (vezi toată discuția)
Diferente de nume intre certificatul constatator al decesului si certificatul de deces silvanam silvanam Socrul meu a decedat in 2002 de teritoriul serbiei si I-a fost emis certificatul e deces de catre ambasada romaniei la begrad. Soacra mea a intrat in depresie ... (vezi toată discuția)