avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fondul de rulment este o plata anticipata deci ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fondul de rulment este o plata anticipata deci ...

Fondul de rulment, conform legii , este o plata anticipata deci , ar fi logic ca acesta sa fie scazut din suma penalizata sau sa nu existe penalizari cand acesta este mare ca restanta. Stiu cazuri in care dosarele restantierilor au fost respinse in instanta chiar pt acest motiv, Administratorul nu a scazut FR din penalizari. . Cineva a scris aici ca nu se scade. Rog un specialist in Domeniu sa explice! Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 11:00, 13 Septembrie 2021
Exprimare greu inteligibila
Administratorul nu a scazut FR din penalizari.

Conform disp L nr 196/2018 sumele rezultate din aplicarea de penalitati se varsa si se depoziteaza in fondul de reparatii care se utilizeaza exclusiv pentru acoperire cheltuieli intretinere ,reparatii parti comune condominiu
Sumele rezultate din aplicarea de penalizari nu pot fi utilizate pentru acoperire cote lunare intretinere
Fondul de rulment este un fond de rezerva si se utilizeaza pentru plata in avans a documentelor de plata emise de catre furnizorii/prestatorii de servicii si se recupereaza lunar din cota lunara de intretiere
In caz de sume neachitate in termenul legal stabilit,pentru ca asociatia de proprietari sa nu se inregistreze cu debite fata de furnizori/prestatori de servicii,.aceasta va acoperi parte din debit din fondul de reparatii
Multumesc.Dvs, citati din lege. . Si in lege este specificat clar .art 72. .(3) Fondul de rulment se constituie prin plata anticipată a cotei ce revine fiecărui proprietar, potrivit hotărârii adunării generale a asociației de proprietari, iar reîntregirea fondului de rulment se face lunar, prin plata sumelor afișate pe lista de plată. . Deci este o plata anticipata si daca suma restantei este mai mica, nu ar trebui sa existe penalizari.. Am rugat un specialist sa explice deoarece aici scrie ca nu se scade fondul de rulment din quantumul restantei. Insa instanta a respins doasare in care administratorul nu a scazut fondul de rulment atunci cand a calculat penalizarile.. Se subantelege foarte clar.
trebuie sa existe o hotarare a asociatiei in acest sens. reamintesc ca softurile de administrare au incorporate in ele atat varianta de penalizare directa cat si cea in care se tine cont de fondul de rulment. De exemplu, la noi se penalizeaza sumele mai mari de 1000 de lei, ceea ce inseamna un fond de rulment de aceasta valoare. Si problema s-a inchis !
Trebuie sa existe o hotarare a asociatiei in acest sens. Reamintesc ca softurile de administrare au incorporate in ele atat varianta de penalizare directa cat si cea in care se tine cont de fondul de rulment. De exemplu, la noi se penalizeaza sumele mai mari de 1000 de lei, ceea ce inseamna un fond de rulment de aceasta valoare. Si problema s-a inchis !
Ultima modificare: Luni, 13 Septembrie 2021
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati pt fondul de reparatii respectiv fondul de rulment..??? Anisina Anisina Sa spunem asa....s-a stabilit in cadrul asociatiei de proprietari ca mai mult de jum +1 din locatari au fost de acord cu efectuarea unor lucrari de reamenajare ... (vezi toată discuția)
Liste de plata la asociatie ContSters205948 ContSters205948 MI se baga penalizari,PE LISTA DE PLATA APARE CA SE BAGA PENALIZARI DE 0,2 IN CONFORMITATE CU LEGEA NR 114,ART 31 SI o.u.g - PUBLICATE PE DATA DE 07 SEPT ... (vezi toată discuția)
Penalizari intretinere agabi80 agabi80 Buna seara, Am si eu o intrebare legata de restante si fondul de rulment. Eu am fondul de rulment de 280 ron iar total sume restante la intretinere pe 4 luni ... (vezi toată discuția)