avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Radiere sarcină din cartea funciară
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Radiere sarcină din cartea funciară

Bună ziua!
În 2007 am încheiat cu o bancă un contract cu ipotecă (apartament) pentru un împrumut. Doi ani mai târziu am făcut o refinanțare. Acum am reușit să plătesc integral împrumutul și am aflat că apar cu două sarcini în cartea funciară, fiind nevoită să plătesc două radieri, deși eu am doar un împrumut. Nu mi se pare corect. Vă rog să-mi spuneți părerea dvs.
Cel mai recent răspuns: Ramona44 , utilizator 15:26, 9 Septembrie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie să luați legătura cu banca ( băncile) pentru demararea procedurilor privind radierea ipotecilor. Prima ipotecă trebuia radiată după refinanțare, însă aceasta se face doar la solicitarea clientului întrucât sunt de achitat niște taxe ( în cadrul băncii, la notar, la cartea funciară)
Vă mulțumesc pentru răspuns! Nu am fost anunțată despre radiere la refinanțare, abia acum am aflat despre ambele. Deci va trebui să plătesc dublu la notar...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se procedează pentru a verifica un cont bancar închis din ... NicușorEric NicușorEric Cum se procedează pentru a verifica un cont bancar închis din arhiva BRD? (vezi toată discuția)
Care sunt pașii de urmat după achitarea creditului imobiliar? aș vrea să am actele de proprietate în regulă DragosCojocariu DragosCojocariu Am achitat anticipat creditul prima casa, si am terminat cu banca obtinand de la Fond acordul de radiere a ipotecii. Dupa ce am obtinut acest act, banca mi-a ... (vezi toată discuția)
Sfat ridicare ipoteca crystyn37 crystyn37 In anul 2003 am cumparat un apartament prin credit ipotecar ,iar in anul 2008 am finalizat plata acestuia si am primit de la banca o adresa catre OCPI unde ... (vezi toată discuția)