avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Bună seara o întrebare la câte dosare se poate face ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Bună seara o întrebare la câte dosare se poate face închisoare ...

Bună seara o întrebare la câte dosare se poate face închisoare pt țepe înșelătorie mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 16:09, 15 Septembrie 2021
Se poate face închisoare și pentru o singură țeapă, nu trebuie să fie un buchet. Împăcarea salvează de închisoare, nu numărul redus de asemenea fapte.

Art. 244

Înşelăciunea

(1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

(2) Înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.

(3) Împăcarea înlătură răspunderea penală.
Daca nu sunt probe sau Politia nu-si face treaba (din moment ce nu poate face din rahat bici) pot sa fie si 50 de plangeri penale nerezolvate pentru acelasi faptas.

Rezolvarea escrocheriilor costa resurse (bani, personal, timp, etc.) asa ca de obicei Politia porneste la treaba de la 100 de plangeri sau mai multe. E mai bine ca Politia sa prinda patru escroci decat doi ucigasi?

Parerea mea e ca o singura fapta este un litigiu in drept civil, deoarece nu se poate proba intentia de a comite o infractiune.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Septembrie 2021
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ncp - inselaciune premeditata maiaB maiaB Buna ziua! Intrebare: cum se pedepseste INSELACIUNEA PREMEDITATA ( ma refer la bani primiti si scutiti din alte plati pt servicii neonorate voit, exista probe ... (vezi toată discuția)
Articol inselaciune codrut_777 codrut_777 Care este articolul din noul cod penal care face referire la inselaciune? (vezi toată discuția)
Inselaciune online GrigoreCristian GrigoreCristian Buna ziua! In aceasta dimineata fratele meu a fost inselat online (Facebook) de o pagina sportiva, i-sa promis ca daca plateste o anumita suma de bani ... (vezi toată discuția)