avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Avand in vedere ca devine obligatorie contorizarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Avand in vedere ca devine obligatorie contorizarea energiei termice ...

Avand in vedere ca devine obligatorie contorizarea energiei termice a apartamentelor, se poate ca Adunarea generala a blocului sa decida ca nu.recunoaste repartitarele de caldura montate intr-un apartament si sa se plateasca caldura in functie de suprafata apartamentului ?
Cel mai recent răspuns: norland , utilizator 21:55, 11 Septembrie 2021
Se poate, nu este legal, dar daca asa decide poporul, inseamna ca e legitim.
Importanta este sanctiunea sau o eventuala actiune in desfiintarea hotararii.
Sunt importante detaliile.
Ciudata obligativitate asta.
De pierdut vor avea in primul rand cei care au soarele permanent in casa. Apoi, cei care gatesc mult.
Se spune dar nu se explica: repartitoarele (Nu inteleg de ce se numesc asa, dar in fine!) inregistreaza caldura din mediul ambient. Nu ce vine pe calorifer. Deci, daca bate soarele in geam si se incalzeste in casa, repartitorul inregistreaza. Daca fierbe oala cu supa pe aragaz, repartitorul inregistreaza (caz concret la mine in bloc). Castiga distribuitorul de caldura incasand mai mult decat da. Pierde locatarul care are caldura din alte surse, platind si acea caldura tot distribuitorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare radet damxie damxie Buna ziua, as vrea sa va supun atentiei urmatoarea problema: am cumparat un apartament care are o centrala termica instalata, si care deocamdata functioneaza ... (vezi toată discuția)
Contoare caldura si gaze ContSters66930 ContSters66930 Buna ziua, Am achizitionat de curand un apartament intr-un bloc din capitala. Am luat legatura cu administratorul pentru ca as dori sa imi montez repartitoare ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli incalzire ionelazibi_94 ionelazibi_94 buna seara.imi pare rau sa o spun dar eu tot revin pe forum cu probleme legate de as. de propietari.dar sa trec la subiect.blocul este contorizat cu ... (vezi toată discuția)