Buna ziua. Am cumpărat recent o proprietate unde eu sunt nudul proprietar iar părinții sunt uzufruct viager. Întrebarea mea este următoarea. Daca ai mei decid sa stea unde am cumpărat sau să închirieze, eu sunt obligat să părăsesc locuința? Eu nu cred că mă pot da afara fiind proprietarul, dar mai ști...
de ce vedeti asta ca meschinarie (nu meschinatate...) si nu ca o metoda de protectie, atat a dv cat si a banilor lor? Cumva s-a si dovedit ca aveau motive sa aiba retineri, avand in vedere ce ati scris mai sus cu nunta si fuga partenerei. Iar teama dv ca veti fi dat afara nu ati justificat-o, adica nu ati expus ceva din care sa rezulte ca sunteti amenintat cu datul afara in strada.
mrays99
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Candva o sa fiti parinte si o sa judecati altfel deciziile....Eu unul sunt de acord cu sfaturiile deja date, decizia parintilor a fost una de protectie, atat pentru dvs. cat si pentru ei...practic este cea mai buna decizie, fiindca stii ca banii sunt investiti exact in scopul propus si ai controlul respectivei decizii, macar cat esti in viata.....dupa ce se duc pe lumea cealalta, va ramane dvs. proprietatea, inclusiv aceea de 300 mp....insa cat sunt in viata, parintii pot face ce vor cu banii lor.
Daca considerati ca nu a fost o decizie corecta, aveti posibilitatea de a va cumpara/inchiria singur o casa din banutii dvs. si va veti dovedi dumneavoastra daca aveti maturitatea necesara luarii unei astfel de decizii, cu toate implicatiile la pachet.
Apoi aveti posibilitatea de a discuta cu parintii sa vindeti proprietatea care face obiectul nemultumirilor dvs. cu returnarea banilor din vanzare catre parinti .... si sunteti liber, nu mai depindeti decat de propria vointa.
Titlu de propietate
danaoz
buna!tatal meu a cumparat o casa de la bunicii mei,dar cand a facut contract de vanzare-cumparare le a dar dreptul la o camera,am putea sa vindem casa daca ei ... (vezi toată discuția)