Bună ziua! În anul 2019 eu am fost implicat în accident în calitate de conducător auto. Eu m-am înțeles cu partea vătămată pe cale amiabilă am făcut asigurarea amiabilă la biroul de accidente ușoare. Dansul acolo nu a avut nici o pretenție. Dar eu acum o luna am fost chemat în judecata în calitate se tert poprit ( dansul are pretenția sa plătesc o numita suma de bani după ce asigurarea la despăgubit cu suma constată de un evaluator). Eu am sunat la asigurări și mi sa spus ca plata a fost făcută către dânsul. Eu acum vreau sa știu se ce ma chemat în judecata și dacă trebuie sa ii plătesc suma respectivă. Precizez nu am pățit asta niciodată și nu știu ce trebuie sa fac . Ma puteți ajuta cu un sfat va rog eu ? O zi bună va doresc
Daca pagubitul nu era multumit de oferta de despagubire a asiguratorului trebuia sa-l dea in judecata pe acesta, nu pe Dvs. Prin incasarea sumei acordate de asigurator drept despagubire pagubitul semnand pentru aceasta s-a declarat de acord cu cuantumul despagubirii. Prin incheierea contractului de asigurare RCA asiguratorul a preluat toate riscurile. Toate litigiile ce au legatura cu accidentul de circulatie se rezolva intre pagubit si asigurator, fie pe cale amiabila, fie prin justitie.
ing. Ioan Ciobanu
Accident
miholca
Daca in urma unui accident fara victime, am intocmit intelegere amiabila, iar pagubitului nu ii convine suma de bani primita de la asigurator, poate renunta la ... (vezi toată discuția)