avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Declaratie beneficiar real punctul 4
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Declaratie beneficiar real punctul 4

Buna ziua. Un administrator unic al unei firme ce ar trebui sa bifeze in declaratia privind beneficiarul real la punctul 4 de mai jos? Multumesc.
Modalitatea în care se exercită controlul asupra societății/persoanei juridice:
- potrivit prevederilor art. 4 alin. (2) lit. a), pct.1 din Legea nr.129/2019;
- potrivit prevederilor art. 4 alin. (2) lit. a), pct. 2 din Legea nr.129/2019;
- potrivit prevederilor art. 4 alin. (2) lit. d), pct.1 din Legea nr.129/2019;
- potrivit prevederilor art. 4 alin. (2) lit. d), pct.2 din Legea nr.129/2019;
- potrivit prevederilor art. 4 alin. (2) lit. d), pct.3 din Legea nr.129/2019;
- potrivit prevederilor art. 4 alin. (2) lit. d), pct.4 din Legea nr.129/2019;
Cel mai recent răspuns: VIORICA MADALINA MANU , Consultant de business 15:56, 16 Septembrie 2021
Dumneavoastra exercitați controlul asupra firmei (potrivit prevederilor art. 4 alin. (2) lit. a), pct.1 din Legea nr.129/2019, persoana fizică sau persoanele fizice care dețin sau controlează în ultimă instanță societatea supusă înregistrării în registrul comerțului prin exercitarea directă sau indirectă a dreptului de proprietate asupra unui procent suficient din numărul de acțiuni ori din drepturile de vot ori prin participația în capitalurile proprii ale societății respective, inclusiv prin deținerea de acțiuni la purtător, sau prin exercitarea controlului prin alte mijloace, alta decât o societate cotată pe o piață reglementată care face obiectul cerințelor de divulgare a informațiilor în conformitate cu dreptul Uniunii Europene sau cu standarde internaționale echivalente care asigură transparența corespunzătoare a informațiilor privind exercitarea dreptului de proprietate. Deținerea a 25% plus unu acțiuni sau participare în capital al unei societăți într-un procent de peste 25% de către o persoană fizică este un indiciu al exercitării directe a dreptului de proprietate. Deținerea a 25% plus unu acțiuni sau participarea în capital al unei societăți într-un procent de peste 25% de către o entitate corporativă străină, care se află sub controlul unei persoane fizice, sau de către mai multe entități corporative străine, care se află sub controlul aceleiași persoane fizice, este un indiciu al exercitării indirecte a dreptului de proprietate;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate trece administratorul ca beneficiar real? alexandrabozga alexandrabozga Bună ziua! In cazul unui srl cu 2 asociați (99% și 1%), asociatul cu 1% este și administrator și el ia și toate deciziile firmei. Se poate trece ... (vezi toată discuția)
Aplicare legea 129/2019 Alina Tudose 1 Alina Tudose 1 Ce avem de făcut, de raportat, de modificat în statut? Nu înteleg cine este beneficiarul real? (vezi toată discuția)
Declaratia beneficiar real asociat sau administrator? ionela11 ionela11 Buna ziua, Situatia este asa ...firma are asociat unic dar administrator este alta persoana....cine completeaza si semneaza declaratia privind beneficiarul ... (vezi toată discuția)