avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Adevărul despre dividende.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Adevărul despre dividende.

Se știe că în urma preluării de către grupul japonez Nidec a societății ANA IMEP - Pitești , aceasta a devenit NIDEC MOTOR CORPORATION ROMANIA S.A. Știu că societatea din care face parte este listată la bursa din Frankfurt cu simbol NIB.F și vreau să știu dacă acțiunile mele (1000) dobândite din Marea Privatizare au vreo valoare, cumva convertite în acest simbol. Văd că aceasta corporație are profit, dar cei de la Pitești îmi tot spun că nu s-au mai dat dividende.Dacă pt. acțiunea NIB.F se dau dividende de 2 ori pe an , mi se pare suspect și de neverificat adevărul despre dividende.M-ar interesa și vânzarea acțiunilor , dar nu prea știu cum. VĂ MULȚUMESC !
Ultima modificare: Miercuri, 15 Septembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: VIORICA MADALINA MANU , Consultant de business 13:08, 17 Septembrie 2021
Pe site-ul Nidec [ link extern ] :
Planul de răscumpărare a acțiunilor proprii ( expira la 25 ianuarie 2022)

1. Perioada de răscumpărare : 26 ianuarie 2021 - 25 ianuarie 2022

2. Clasa de actiuni : Actiuni comune

3. Numărul total de acțiuni care pot fi răscumpărate : Până la 4.000.000 de acțiuni

4. Suma totală răscumpărabilă: 50 miliarde de yeni.

Situatia dividendelor este urmatoarea, conform site-ului companiei [ link extern ] /
Anul fiscal 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020
Dividende(*) 22.50 21.25 25 35 40 42.50 47.50 52.50 57.50 60
Prin urmare, este bine sa va adresati in scris solicitarile catre companie, atat in privinta vanzarii actiunilor cat si cu privire la dividende.
Bună ziua,
Am fost surprins de promptitudinea și claritatea răspunsului venit. Vă mulțumesc foarte mult și pentru că mi-a mai venit în minte o întrebare (la noi în România) necesară de multe ori oricăror întreprinderi de obținere a unui drept pe cale legală, vă rog să-mi răspundeți:
Care este instituția (sau instituțiile) Statului spre care trebuie să mă îndrept, în caz că nu pot rezolva pe cale amiabilă solicitările mele?
VĂ MULȚUMESC !
Din punctul meu de vedere, solutia ar trebui sa fie amiabila, conform legii. Astfel, potrivit Art. 67 din legea societatilor nr.31/1990 (r2) cu modificarile si completarile ulterioare: (1) Cota-parte din profit ce se plăteşte fiecărui asociat constituie dividend. (2) Dividendele se distribuie asociaţilor proporţional cu cota de participare la capitalul social vărsat, (...) Acestea se pot plăti în mod opţional trimestrial în termenul stabilit de adunarea generală a asociaţilor sau, după caz, prin legile speciale, regularizarea diferenţelor rezultate din distribuirea dividendelor în timpul anului urmând să se facă prin situaţiile financiare anuale. Plata diferenţelor rezultate din regularizare se face în termen de 60 de zile de la data aprobării situaţiilor financiare anuale aferente exerciţiului financiar încheiat. În caz contrar, societatea datorează, după acest termen, dobândă penalizatoare calculată conform art. 3 din Ordonanţa Guvernului nr. 13/2011 privind dobânda legală remuneratorie şi penalizatoare pentru obligaţii băneşti, precum şi pentru reglementarea unor măsuri financiar- fiscale în domeniul bancar, aprobată prin Legea nr. 43/2012, cu completările ulterioare, dacă prin actul constitutiv sau prin hotărârea adunării generale a acţionarilor care a aprobat situaţiile financiare aferente exerciţiului financiar încheiat nu s-a stabilit o dobândă mai mare. (21) În cazul distribuirii parţiale a dividendelor între asociaţi sau acţionari în cursul anului financiar, situaţiile financiare anuale vor evidenţia dividendele atribuite parţial şi vor regulariza diferenţele rezultate, în mod corespunzător.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distribuire dividende firma statului animis animis BUna ziua, va rog daca ma ajutati cu urmatoarea problema: - o societate care are ca si asociat unic consiliul local. in anul 2014 are profit. va rog sa imi ... (vezi toată discuția)
Cesiune / dividende farcl farcl Buna ziua. Detin o societate cormerciale in care sunt asociat unic si administrator, sotul meu de asemenea este adriministrator. Doresc sa cesionez societatea ... (vezi toată discuția)
Profit microintreprindere laviluca laviluca Buna seara, Profitul unei microintreprinderi este egal cu Venituri - Cheltuieli (indiferent daca sunt deductibile sau nedeductibile)? Nelamurirea mea este ... (vezi toată discuția)