avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Buna ziua ,dupa ce ai pcr pozitiv ,ai stat 14 zile in ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Buna ziua ,dupa ce ai pcr pozitiv ,ai stat 14 zile in carantina ...

Buna ziua ,dupa ce ai pcr pozitiv ,ai stat 14 zile in carantina ,medicul de familie te declara vindecat si ai cerificat verde ca esti trecut prin boala,mai este obligatorie testarea la locul de munca? Cei de la DSP spun ca este abuz in serviciu si nimeni nu ma mai poate obliga pt ca 3 e posibil sa ies fals pozitiv ,cei de la munca spun ca fara test negativ nu intru pt ca ma platesc ei nu dsp
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 14:00, 22 Septembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu test negativ da, dar pe banii firmei, pentru că așa spune codul muncii, art. 175.Spuneți-le că acceptați varianta asta, altfel faceți reclamație la ITM.


Ultima modificare: Joi, 16 Septembrie 2021
latka, moderator
Conform Ordinului nr. 1513/2020, Anexa 3, litera C, „după 14 zile de la data recoltării primului test pozitiv, pentru pacienții declarați vindecați de COVID-19, la reintrarea în colectivitate (loc de muncă, unitate de învățământ, etc.) nu este necesar aviz epidemiologic și nici solicitarea unui test negativ pentru ARN SARS-CoV-2". Asta nu mai este valabil?

latka a scris:

Cu test negativ da, dar pe banii firmei, pentru că așa spune codul muncii, art. 175.Spuneți-le că acceptați varianta asta, altfel faceți reclamație la ITM.




2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In prinicipiu da, dar intr-o companie privata angajatorul poate face regulile, in limitele date de codul muncii, pe banii lui. Iar codul muncii spune (presupuneam ca l-ati citit) :

Art. 175. – (1) Angajatorul are obligatia sa asigure securitatea si sanatatea salariatilor in toate aspectele legate de munca.
(2) Daca un angajator apeleaza la persoane sau servicii exterioare, aceasta nu il exonereaza de raspundere in acest domeniu.
(3) Obligatiile salariatilor in domeniul securitatii si sanatatii in munca nu pot aduce atingere responsabilitatii angajatorului.
(4) Masurile privind securitatea si sanatatea in munca nu pot sa determine, in niciun caz, obligatii financiare pentru salariati.

Dvs. puteti reprezenta un potential pericol, daca nu sunteti complet vindecata, pentru ceilalti salariati si implicit pentru afacerea respectiva.

Prin urmare poate fi "mai catolic decit papa" si nu incalca nici o lege, daca o face pe banii lui.
Faceti reclamatie la ITM si vedeti rezultatul si scrieti ce considerati dvs.
Ultima modificare: Joi, 16 Septembrie 2021
latka, moderator
Nu ati detaliat daca angajatorul va solicita sa platiti dumneavoastra testul, sau e dispus sa il suporte.
Angajatorul plateste testul ,dar dsp spune ca 3 luni nu mai trebuie sa ma testez pt ca poate iesi fals pozitiv

pop_m a scris:

Nu ati detaliat daca angajatorul va solicita sa platiti dumneavoastra testul, sau e dispus sa il suporte.

Alte discuții în legătură

Test pozitiv dupa 14 zile de izolare Adrian_Ilie_Argesanu Adrian_Ilie_Argesanu Buna ziua! Un membru al familiei a fost pozitiv, a stat 14 zile in carantina acasa, la iesire i s-a cerut test negativ pentru intoarcerea la munca, dar la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am fost testata pozitiv covid 19. in data de 6.12 ... mariaelida.butacel mariaelida.butacel Buna ziua, am fost testata pozitiv covid 19. In data de 6.12 se incheie perioada de 14 zile de carantina. Angajatorul solicita retestare cu rezultat negativ ... (vezi toată discuția)
Ma poate obliga angajatorul sa am test negativ după ce am efectuat ... Pmpmpreda Pmpmpreda Ma poate obliga angajatorul sa am test negativ după ce am efectuat perioada legală de izolare fiind confirmată pozitiv Covid-19. Cadrul legal as vrea sa il ... (vezi toată discuția)