avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalizari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalizari

asa cum prevede legislatia,penalizarile se aplica dupa 30 de zile de la data scadenta...insa de la ce data se calculeaza?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:22, 11 Ianuarie 2010
De la data stabilita in "sistemul propriu de penalizari" adoptat de de comitetul executiv.
Se pot calcula penalizari din prima zi dupa data scadentei afisata pe listele de plata lunare (cel mult 20 de zile de la afisare, conform legii), a 2-a , a 3-a, a 30-a zi sau chiar mai tarziu asa cum ati prevazut in "sistemul propriu de penalizari".
Cum de la ce data se calculeaza? De la data de la care se aplica.
Ce inseamna ca se aplica? Nu ca se calculeaza?
de acord cu dvs!!!
Dupa HG 1588 fiecare proprietar din condominiu vor achita cotele de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari în termen de maximum 20 de zile de la data afişării listei de plată,asociaţia de proprietari poate calcula şi percepe penalizări de întârziere pentru suma neachitată, în condiţiile stabilite şi aprobate de comitetul executiv al asociaţiei de proprietari, în limitele stabilite de art. 49 alin. (1) din Legea nr. 230/2007.
cine are dreptate:adriantot sau elga50?

Alte discuții în legătură

Termen de plata cote din liste dddgab dddgab Cum trebuie inteles corect art. 49 din Legea 230/2007 : \"(2) Termenul de plată a cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, ... (vezi toată discuția)
Calcul penalitati intretinere SicaD SicaD Buna ziua, Sunt in situatia in care am cerut asociatiei de proprietari sa-mi explice cum se calculeaza penalitatile de intarziere. Eu consider ca nu sunt in ... (vezi toată discuția)
Liste de plata la asociatie ContSters205948 ContSters205948 MI se baga penalizari,PE LISTA DE PLATA APARE CA SE BAGA PENALIZARI DE 0,2 IN CONFORMITATE CU LEGEA NR 114,ART 31 SI o.u.g - PUBLICATE PE DATA DE 07 SEPT ... (vezi toată discuția)