avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament autentic - potential mostenitor in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament autentic - potential mostenitor in strainatate

Va salut! Imi puteti spune va rog ce se intimpla daca sotia are testament (teren) de la tatal ei, iar sora ei locuieste in strainatate. Nu este vorba sa nu accepte testamentul, ci doar ce formalitati ar trebui sa faca sora pentru recunoasterea acestuia si incheierea sucesiunii catre sotia mea. Sau nu este nevoie ca aceasta sa recunosca testamentul, tinind cont ca e unul autentic, la notariat?
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 17 Septembrie 2021
misupatrik, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:05, 7 Ianuarie 2022
Asta era si dilema mea, da declaratie de renuntare pentru un testament in care nu este mentionata ca beneficiar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cumnata este doar mostenitor legal (fiica). Atat. Deci va renunta la succesiunea legala.

Sotia dvs este si mostenitor legal (fiica) si mostenitor testamentar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota rezervatarului grobianu grobianu Lamuriti-ma, va rog, in urmatoarele probleme: - tatal meu vrea sa-mi lase mie si sotiei mele, prin testament, toata averea sa (casa si pamantul aferent).; - ... (vezi toată discuția)
Testament recunoscut de mostenitorul legal gabivoch gabivoch Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta. Fratele tatalui meu a decedat, era vaduv si nu a avut copii. A avut domiciliul in Jud. Prahova. In anul ... (vezi toată discuția)
Testament kywy kywy inainte ca socrul meu sa moara acesta a facut testament in prezenta unui notar . sotului meu in care scrie ca lasa tot fiului sau , dupa ce a murit am facut ... (vezi toată discuția)