avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Taxe aplicabile in RO pt masina cumparata din alt stat ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Taxe aplicabile in RO pt masina cumparata din alt stat EU - persoana fizica.

Buna ziua. As avea o intrebare scurta, daca nu deranjez prea mult.
Nu stiu daca asta e important, dar o mentionez: Sunt resident intr-o tara non-EU, dar sunt si cetatean roman. Vreau sa locuiesc 3-4 luni pe an in Romania (la parinti) si imi trebuie masina.
As vrea sa cumpar una Second Hand (~ 15-20 mii Euro) dintr-un stat membru EU si s-o inregistrez/inmatriculez in Romania pe numele meu.
Ce taxe voi datora si carui stat? Inteleg ca depinde de vanzator (in functie de ce regim de TVA aplica) ?
Multumesc anticipat. O zi buna tuturor din aceasta comunitate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Septembrie 2021
scamer, utilizator

Alte discuții în legătură

Tva autoturism persoana fizica. amh amh Buna ziua, intentionez sa cumpar o masina dintr-un parc auto din Germania. Am cateva nelamuriri legate de unde trebuie sa platesc TVA fiind persoana fizica. ... (vezi toată discuția)
Achiziție intracomunitară auto second hand - plătesc tva, sau nu? mariusleu mariusleu Doresc sa achizitionez un autoturism cu o vechime de 3 ani si 100.000km rulati, de la un dealer din DE. Factura o sa fie fara TVA. Achizitia doresc sa o fac ... (vezi toată discuția)
Tva masina din germania Alex2424 Alex2424 Reprezint o firma neplatitoare de TVA din romania si as dori sa cumpar o masina din Germania. Valoarea masinii este de peste 10.000 Euro. Din cate am citit, ... (vezi toată discuția)