avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! ! O problema am si eu ,in legatura ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! ! O problema am si eu ,in legatura ...

CONTRACT ARENDA
BUNA ZIUA !
O problema am si eu ,in legatura cu un contract de arenda
in aceasta luna,trebuia sa primesc cota parte dintr-un contract de arenda,insa arendasul a blocat suma aferenta, la solicitarea surorii mele care face parte si ea din mostenirea data in arenda.Consider ca, arendasul nu are nici un drept sa se implice in problemele de familie,si nici sa-mi blocheze arenda...in consecinta, pot depune o plangere penala impotriva arendasului?
Cel mai recent răspuns: Delia_adm. , utilizator 15:06, 21 Septembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e vorba despre o faptă penală,mai mult pierdeți timpul ,se solutioneaza în ani.Solutia este o notificare către arendas făcută de un av si apoi proces civil daca e cazul.Probabil are si sora dvs un drept, arendasul nu is permitea să nu va plateasca dacă nu avea ceva acte care dovedeau calitatea si dreptul persoanei care a solicitat ce anume a solicitat.Lamuriti va mai bine cu sora si apoi mergeți la av si discutați ,plângerile penale făcute fără baza nu ajuta cu nimic.
Ultima modificare: Marți, 21 Septembrie 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Sa intru putin in miezul problemei...drepturile ce i se cuveneau surorii mele,au fost virate catre mine,pe ultimii doi ani ,urmand ca eu sa ma deplasez in localitatea unde este inregistrat terenul ,pentru a achita taxele aferente(impozit pe teren) ,sora fiind plecata din tara anul trecut,insa fiind pandemia la un nivel cu multe restrictii,eu nu m-am putut deplasa,urmand sa ajung in acest timp( intre locatia mea si zona unde este terenul fiind o distanta de aprox. 400 km.).
Ce m-a intrigat pe mine,este faptul ca arendasul nu mi-a comunicat printr-o notificare,sau apel telefonic ca imi blogheaza arenda...cand am sunat (d-na ,,patroana") a inceput sa urle fiind foarte isterica,dandu-si seama ca a comis o ilegalitate,si nu doreste sa poarte un dialog.
Sfatul dv. mi-a fost foarte util ,drept pentru care va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire cocorica cocorica Buna ziua! In urma succesiunii eu mama sora si bunica am dobandit o mostenire printre care si un teren agricol care este arendat. Am discutat intre noi si am ... (vezi toată discuția)
Refuz primarie de a raspunde la corespondenta tobescu tobescu As avea si eu o intrebare : 1).am cerut de la primarie o adeverinta fiscala pe pamantul pe care l-am mostenit de la tatal meu, primaria dupa multe interventi ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un teren agricol si vreau sa-l arendez unui arendas pe care il aleg eu Roull Roull am cumparat in octombrie 2014 un teren agricol si vreau sa-l arendez acum in martie-aprilie 2017, mentionez ca am primit bani de arenda pe noul teren anul ... (vezi toată discuția)