avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... un imobil cu 2 proprietari cota 50% poate fi vandut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

un imobil cu 2 proprietari cota 50% poate fi vandut daca unul ...

un imobil cu 2 propritari cota 50%,poate fi vandut daca unul refuza?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:17, 23 Septembrie 2021
DA, se poate ca cel care detine 50% sa isi vand partea, unui alt proprietar.
Si apoi, veti fi coproprietar cu o alta persoana.

Si, nu este exclus, ca noul proprietar sa ceara partajul si sa i se atribuie lui imobilul,
iar dvs sa va revina o sulta, adica niste bani, ...si uite asa, altul ramane cu casa si dvs cu niste bani in buzunar.
In fine, nu stiu daca v-am lamurit.
tot imobilul, nu, vindeti doar cat aveti.
Buna ziua,

Imobilul poate fi instrainat cu acordul ambilor coproprietari.

Cota-parte de 1/ 2 , insa, poate fi instrainata de fiecare copartasi, fara a fi necesara imparteala si fara a fi necesar acordul de vointa al celuilalt coproprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament cu doi proprietari fara acordul unuia din ei trasorv trasorv Buna ziua , impreuna cu altcineva [ fara niciun grad de rudenie ] detin un apartament , in procente diferite si vreau sa imi recuperez cota parte din el prin ... (vezi toată discuția)
Sistarea indiviziunii delcaru delcaru Buna ziua!Am dobandit impreuna cu fostul meu prieten un imobil in cote parti de 50% fiecare.Intre timp ne-am despartit, si el doreste sa-i vand partea mea, ... (vezi toată discuția)
Coproprietate pe cote parti. reguli privind plata impozitului si vanzarea cris_89 cris_89 In urma succesiunii facute in urma decesului bunicului, mama mea a mostenit o jumatate dintr-o proprietate (casa parinteasca) iar cealalta parte a fost ... (vezi toată discuția)