avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... La o asociatie de proprietari la penalizarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

La o asociatie de proprietari la penalizarea restantierilor, ...

La o asociatie de proprietari la penalizarea restantierilor, se tine cont si de valoarea fondului de rulment pe care acestia il au ?
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 11:57, 24 Septembrie 2021
se poate tine cont de valoarea fondului de rulment daca se hotareste in acest sens.
Nu se tine cont, decat daca exista o hotarare a AG in acest sens.
Legiuitorul,in cuprinsul disp L nr 196/2018 a dispus aplicarea de penalitati in cuantum legal prevazut,in cazul sumelor cu titlu de restanta neachiate in termeul stabilit fara sa conditioneze aplicarea penalitatior de fondul de rulment
Fondul de rulment trebuie să acopere luna cu cheltuieli cea mai mare , și poate fi folosit o lună fără penalizări din partea Asociației că pentru asta este constituit . Asociația trebuie să respecte legea și nu mai trebuie o hotărâre A.G. peste lege .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul penalizari adriandanciu90 adriandanciu90 Buna seara. Daca prin adunarea generala s-a stabilit un procent de 0,1% pe zi de intarziere incepand cu prima zi de dupa expirarea celor 50 de zile de la ... (vezi toată discuția)
Fondul de rulment este o plata anticipata deci ... SOS_5 SOS_5 Fondul de rulment, conform legii , este o plata anticipata deci , ar fi logic ca acesta sa fie scazut din suma penalizata sau sa nu existe penalizari cand ... (vezi toată discuția)
Penalizări cornel1592 cornel1592 Este legal : - se calculeze şi să se incaseze penalizări de întârziere, având în vedere faptul că distribuitorii ... (vezi toată discuția)