avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... -muncitori detasati in Germania. Nimeni nu le cere ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

-muncitori detasati in Germania. Nimeni nu le cere fisa de instruire ...

-muncitori detasati in Germania. Nimeni nu le cere fisa de instruire SSM. li se face cate un instructaj lunar, pentru care semneaza pe un fel de fisa de instruire colectiva. mai este necesar sa le fac eu fise de instruire din Romania ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:46, 24 Septembrie 2021
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/articol_177...
In Germania se respecta legislatia ssm din landul unde sunt detasati lucratorii de catre firma dvs.
Ca angajator roman care mai intai angajeaza lucratori si apoi ii detaseaza in strainatate trebuie sa respectati prevederile HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare - CAPITOLUL V Instruirea lucratorilor in domeniul securitatii si sanatatii in munca.
Angajatorul roman trebuie sa asigure conditii pentru ca fiecare lucrator detasat sau pus la dispozitia unui angajator strain sa primeasca o instruire suficienta si adecvata in domeniul securitatii si sanatatii in munca la schimbarea locului de munca.
Conform art. 2 din Legea nr. 319/2006 a securitatii si sanatatii in munca, aceste contracte bilaterale incheiate de persoane juridice romane cu parteneri straini, in vederea efectuarii de lucrari cu personal roman pe teritoriul altor tari, trebuie sa cuprinda clauze privind securitatea si sanatatea in munca, inclusiv clauze referitoare la instruirea in domeniul securitatii si sanatatii in munca.
Astfel, angajatorii straini vor fi obligati sa asigure instruirea acelor angajati detasati sau delegati privind activitatile specifice intreprinderii respective, riscurile pentru securitatea si sanatatea lor, etc.
In acest caz, salariatii vor fi introdusi in instruirea introductiv-generala, instruirea de la locul de munca, precum si cea periodica, chiar la locul de munca unde au fost detasati sau delegati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O persoana care este delegata din germania la un angajator roman, ... suciu_diana suciu_diana O persoana care este delegata din Germania la un angajator roman, timp de 1 luna ce obligații atrage pentru angajatorul roman? Trebuie ca angajatorul roman ... (vezi toată discuția)
Buna ziua va rog sa ma lamuriti in situatia in care o firma are ... Marina dobrescu Marina dobrescu buna ziua va rog sa ma lamuriti in situatia in care o firma are angajati straini (Nepal) in orasul x si ii detaseaza in alt orasul y. In orasul y exista ... (vezi toată discuția)
Instruire ssm personal detasat de la alta firma cyan cyan In Fisele de instruirea individuala privind ssm nu exista rubrici/pagini dedicate instruirii in cazul detasarii sau la schimbarea locului de munca de la un ... (vezi toată discuția)