avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Revizia la lift se achita din fondul de reparatii sau ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Revizia la lift se achita din fondul de reparatii sau se baga ...

Revizia la lift se achita din fondul de reparatii sau se baga la intretinere?
Cel mai recent răspuns: Danielcc , utilizator 13:45, 26 Septembrie 2021
daca exista fond de reparatii de acolo se suporta costurile. Daca nu, se introduce in lista curenta.
@catali123456,
Am impresia ca esti cumva confuz...
Pai omule, voi acolo aveti un lift caruia urmeaza sa-i faceti o revizie. Nu mai conteaza ce fel de revizie cu nu ne-ai comunicat. Oricum, undeva-candva aceasta revizie a fost planificata pentru luna xxxx. Ei, ca este revizie curenta, ca este revizie capitala, toate se fac cu bani si de aceea, din timp, asociatia trebuie sa faca rost de acesti bani prin colectarea de la toti proprietarii aceste sume care sunt direct proportionale cu cota-parte indiviza de proprietate si care vor alimenta un fond de reparatii, punctual pentru revizia liftului. Ca in fondul de reparatii mai aveti si alte sume colectate, este f. bine, insa adminul trebuie sa stie corect, destinatia tuturor sumelor, mai ales ca el este obligat sa elibereze chitanta separata pentru aceste fonduri.
Acum, ca tot ai amintit de unde se achita revizia - din ce am scris mai sus, ai dedus de unde se achita? Ce inseamna "sau se baga la intretinere"?
Pai cheltuielile la intretinere's una, iar cheltuielile cu reparatiile sunt alceva, insa ambele cheltuieli sunt introduse pe aceeasi lista de plata, dar pe rubrici diferite; pe de alta parte, este posibil ca tot voi proprietarii sa hotarati ca sumele ce vor alimenta Fd. de revizie lift sa le colectati in mai multe luni, astfel ca pe lista de plata a mai multor luni sa apara aceste sume, eventual soldul si restantierii.
Asadar, sumele de reparatii se vor achita doar din fondurile special destinate acestor reparatii. Ca in final, pe lista de plata fiecare proprietar are un total general, este altceva...
Daca ai inteles?
Succes!
Nu sunt deloc confuz. pur si simplu in august ne-a venit intretinerea cu 60 de lei mai mult ca in iulie. consultand lista cu explicatiile cheltuielilor din august am vazut ca era trecuta revizia la lift, care se face la doi ani. eram curios de ce nu se plateste din fondul de reparatii, care la noi pare o gaura neagra. nu ni s-a spus niciodata la ce e folosit, suntem plimbati cu vorba cand intrebam, si cam tot ce e de facut se baga la intretinere la cota-parte.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Septembrie 2021
catali123456, utilizator
Liftul reprezinta parte comuna ,a carei intretinere si reparatii se achita din fondul de reparatii
Plata se face din fondul de reparații cu condiția ca în acel fond sa existe bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond reparatii asociatii proprietari MOTEABOGDAN MOTEABOGDAN Buna seara,va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema:in asociatia noastra presedintele impreuna cu administratorul au hotarat sa transforme fondul de ... (vezi toată discuția)
Fond de reparatii contsters111 contsters111 Fondul pentru inlocuire lift intra in categoria fondului de reparatii ? (vezi toată discuția)
Creditarea proprietarilor de catre asociatia de proprietari mihaimm2014 mihaimm2014 Buna ziua! Am o nelamurire: se poate ca Asociatia de proprietari, din fondul special rezultat din chirie, sa imprumute proprietarii cu o anumita suma ... (vezi toată discuția)