avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Iata speta : Am avut doua surori gemene din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Iata speta : Am avut doua surori gemene din care una ...

Buna ziua. Iata speta : Am avut doua surori gemene din care una a decedat in anul 2011. Din anul 1989 si pana in anul 2002 a fost casatorita cu numitul C, avand in comun in proprietate un apartament cu 3 camere in Pantelimon. In anul 1997, dupa vanzarea apartamentului, au cumparat o proprietate in comuna Afumati unde a locuit impreuna cu C. pana in 2002 cand au divortat, dar si dupa acest an, pana in anul 2004 cand casa a fost parasita din lipsa utilitatilor sistate pentru neplata de la data cumpararii (apa, electricitate, gaze, taxe primarie neplatite). Casa si terenul au ramas in paragina din 2004 pana in prezent (1997 - 2021). Intre anii 2002 si 2011, cand sora a decedat de cancer, a fost sustinuta financiar si medical (neavand asigurare medicala) de familie (sora in viata). De ajutor financiar si medical (sentimente umanitare din partea surorii mele) a beneficiat si fostul cumnat (internat de nenumarate ori la spital TBC si operat de cancer la stomac) si fara un serviciu stabil (sofer ocazional pe taxi) dupa moartea surorii noastre pana in 2017 cand ne-am saturat de cerseala, In perioada 2011 pana in prezent, nu a aprins o lumanare la sora mea! Actele de la casa si terenul din Afumati i-au fost date de sora in viata, de buna credinta, fiind pe numele lor comun de dupa casatorie. Neavand alte venituri si traind din expediente, a gasit cumparatori pentru proprietatea in cauza, cerandu-ne sa renuntam la partea surorii noastre din proprietate in favoarea lui, lucru neacceptat nici de sora in viata si nici de mine avand in vedere atitudinea lui in ultimii 10 ani. INTREBARE : CE ESTE DE FACUT? CE DREPTURI ARE EL? CE DREPTURI AVEM NOI? PROCEDURI DE URMAT! VA MULTUMIM ANTICIPAT si daca puteti sa ne ajutati va rugam sa ne scrieti aici
Cel mai recent răspuns: cristian_flipper , utilizator 16:07, 27 Septembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Da, cred ca o vom lasa, cum se spune "moarta"... Decat sa ne blesteme asta (ca si el are "samanta de mama Omida!) mai bine renuntam... Va multumesc si va doresc o zi excelenta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are sora mea drept la moștenirea soțului decedat? Giubega Giubega Sora mea a fost casatorită 31 ani .Soţul ei provenit dintr-o familie formată din 3 fraţi şi 2 părinţi. Tatăl şi cei 3 fii decedaţi. După urma ... (vezi toată discuția)
Succesiune ion01 ion01 In 1997 am cumparat o casa (CU CONTRACT DE VANZARE-CUMPARARE) de la o persoana in varsta, necasatorita, fara parinti in viata si fara copii. In 2009 mi-a ... (vezi toată discuția)
Soția mea a decedat, nu avem copii iar sora ei nu are nicio pretenție. cum se dezbate succesiunea? MNSD MNSD Bună ziua.Soția mea a decedat in data de 20.09.2018.Trebuie să fac succesiunea pentru urmatoarele lucruri:apartament cumparat împreună cu credit ... (vezi toată discuția)