avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Am achizitionat un produs(incaltaminte), pt a il face ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Am achizitionat un produs(incaltaminte), pt a il face cadou, ...

Am achizitionat un produs(incaltaminte), pt a il face cadou, dintr-un magazin la casieria caruia scria mare "returul produselor se poate efectua in maxim 10 zile de la achizitionare". Dupa ce am constatat ca produsul nu este marimea potrivita(motiv:calapod diferit fata de cel standard), vanzatoarea si patronul mi-au spus ca nu se poate returna, doar schimba. Mentionez va produsul e impecabil. Este legal acest lucru? Dat fiind si anuntul in care scrie clar ca poti returna? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Livius Laslau , Consilier juridic 22:02, 28 Septembrie 2021
faceti o plangere la anpc
Buna seara,
Având în vedere faptul că, produsul nu prezintă vreun defect care sa necesite înlocuirea acestuia, ci doar diferența de mărime, magazinul nu este obligat să vă restituie banii, atâta timp cât va poate oferi mărimea solicitată pentru același produs. Returul nu înseamnă neapărat restituirea banilor. Însă, daca nu va poate oferi același produs, aveți dreptul să solicitați restituirea contravalorii.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am achiziționat un procesor (pentru desktop), a ... BOZO13 BOZO13 Bună ziua, am achiziționat un procesor (pentru desktop), a venit defect, l-am returnat pentru recuperarea banilor, am anunțat vânzătorul că nu ... (vezi toată discuția)
Garantie produs cumparat online tdrtdr tdrtdr Buna ziua, Am cumparat un telefon de la un magazin online. L-am primit pe 27 iar acum am observat ca are un defect la camera foto. Nu au trecut nici 48ore de ... (vezi toată discuția)
Refuz returnare bani produs defect adrianak72 adrianak72 Am cumparat cadou de Craciun un elicopter in valoare de 120 de ron de la unul dintre magazinele de jucarii mari. Produsul s-a defectat la cateva minute de ... (vezi toată discuția)