avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Buna ziua. Ce se poate face sa promovez din clasa ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Buna ziua. Ce se poate face sa promovez din clasa II-a, in clasa ...

Buna ziua.
Ce se poate face sa promovez din clasa II-a, in clasa I-a/consilier superior?
-angajat din 2006 referent specialitate superior(subinginer-15 ani vechime), in 2008 absolvit master( profil necesar activitatii desfasurate).
Cel mai recent răspuns: vladilinca , utilizator 16:08, 13 Octombrie 2021
Codul Administrativ
art. 480 Promovarea în clasă
(1) Promovarea în clasă este modalitatea de dezvoltare a carierei prin ocuparea unei funcții publice de execuție dintr-o clasă superioară celei în care se află funcția publică deținută de funcționarul public.
(2) Autoritățile sau instituțiile publice pot organiza examen de promovare în clasă pentru funcționarii publici care îndeplinesc condițiile prevăzute la art. 481, în măsura în care apreciază că transformarea postului ocupat de funcționarul public într-un post cu atribuții corespunzătoare studiilor de nivel superior este utilă autorității sau instituției publice.
(3) Promovarea în clasă în condițiile prevăzute la alin. (2) se face prin examen, care se organizează de către autoritățile și instituțiile publice, cu încadrarea în fondurile bugetare alocate, prin transformarea postului ocupat de funcționarul public ca urmare a promovării examenului într-o funcție publică de execuție dintr-o clasă superioară, de grad profesional asistent.
(4) Promovarea în clasă nu se poate face pe o funcție publică de auditor sau de consilier juridic.
(5) Fișa postului funcționarului public care a promovat în clasă se completează cu noi atribuții și responsabilități corespunzătoare studiilor de nivel superior sau, după caz, prin creșterea gradului de complexitate a atribuțiilor exercitate.
(6) În situația promovării funcționarului public care ocupă o funcție publică temporar vacantă postul aferent funcției publice se transformă până la data încetării raporturilor de serviciu ale funcționarului public numit pe perioadă determinată, în condițiile legii.

art. 481 Condiții pentru examenul de promovare în clasă
Pentru a participa la examenul de promovare în clasă, funcționarul public trebuie să îndeplinească următoarele condiții:
a) să dobândească, ulterior intrării în corpul funcționarilor publici, o diplomă de studii de nivel superior, în specialitatea în care își desfășoară activitatea sau într-un domeniu considerat util pentru desfășurarea activității de către conducătorul autorității sau instituției publice;
b) să nu aibă o sancțiune disciplinară neradiată în condițiile prezentului cod.
Multumesc. Conform art.480/481 Cod Administrativ pot participa la examen promovare in cls.Ia(consilier superior) avand in vedere studiile si vechimea care le detin?!
In opiniamea, puteti participa la examen. Insa mai intai trebuie sa va transforme postul.
Buna ziua. Inca din 2008 cand am absolvit master se putea transforma postul in consilier principal, dar nu mai pot comenta acum competenta profesionala a colegilor de la RU, cu toate ca au primit actele mele de absolvire master in specialitatea în care îmi desfășor activitatea sau domeniu considerat util pentru desfășurarea activității de către conducătorul instituției publice. Am colegi care au promovat din cls.III-a(referent- studii medii), in cls.I-a(consilier asistent), in urma absolvirii unei institutii de invatamant superior. Conducerea institutiei este de acord sa transforme postul dar colegul de la resurse umane considera ca nu am vechime in specialitate pentru cls.I-a(consilier superior). Postul(in care sunt angajat) este cu studii superioare de scurta durata in care am vechime in specialitate 30 de ani,iar eu nu doresc promovarea din referent/studii medii , doresc promovarea dintr-un post cu studii superioare de scurta durata la angajare.
Va multumesc si astept opinia dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare post Tinca1 Tinca1 Buna dimineata. Sunt expert local pe problemele romilor in cadrul unei primarii si am gradatia referent IA, personal contractual. In vara voi absolvi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!in baza carei legi si carui articol pot solicita trecerea ... VERO80 VERO80 Buna ziua!in baza carei legi si carui articol pot solicita trecerea de pe un post de referent pe un post cu studii superioare avand in vedere ca intre timp am ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa, functie publica ContSters287034 ContSters287034 Buna seara, un referent principal 2, incadrat in cadrul UAT, in urma absolvirii cu titlu de licenta Fac. de Stiinte Juridice si Administrative in anul 2011, ... (vezi toată discuția)