avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua!in baza carei legi si carui articol pot ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua!in baza carei legi si carui articol pot solicita trecerea ...

Buna ziua!in baza carei legi si carui articol pot solicita trecerea de pe un post de referent pe un post cu studii superioare avand in vedere ca intre timp am inceput si finalizat studiile de master si indeplinesc si sarcinile de serviciu care nu se regasesc in fisa postului meu ci a altor colegi.
Cel mai recent răspuns: janapress , utilizator 11:32, 15 Februarie 2022
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Promovarea într-o funcţie pentru care este prevăzut un nivel de studii superior se face prin transformarea postului din statul de funcţii în care aceasta este încadrat într-un post prevăzut cu studii superioare de scurtă sau de lungă durată, al cărui grad profesional este imediat superior celui de debutant, cu menţinerea gradaţiei avute la data promovării, ca urmare a obţinerii unei diplome de nivel superior şi a promovării examenului organizat în acest sens, cu respectarea prevederilor art. 41^1, 44 şi 45 din REGULAMENTUL -CADRU din 23 martie 2011 privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Examenul de promovare în clasă a funcționarilor publici se face conform Ordinului A.N.F.P. nr. 1932/2009 si art.480, 481 din OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ.
Pentru a participa la examenul de promovare în clasă, funcţionarul public trebuie să dobândească, ulterior intrării în corpul funcţionarilor publici, o diplomă de studii de nivel superior, în specialitatea în care îşi desfăşoară activitatea sau într-un domeniu considerat util pentru desfăşurarea activităţii de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice.
Prin diploma de nivel superior se intelege dipolma de licenta.
Dv. sunteti referent si pentru angajare s-au cerut studii medii cu diploma de bacalaurereat iar nivelul urmator sunt studii superioare adica absolvirea unei facultati cu diploma de licenta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Cornel Vasile raspunsul dv. este eronat.
Conf. art. 480 din OUG 57/2019 promovarea în clasă se face prin examen, care se organizează de către autorităţile şi instituţiile publice, cu încadrarea în fondurile bugetare alocate, prin transformarea postului ocupat de funcţionarul public ca urmare a promovării examenului într-o funcţie publică de execuţie dintr-o clasă superioară, de grad profesional asistent.
Ultima modificare: Marți, 15 Februarie 2022
janapress, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. ce se poate face sa promovez din clasa ii-a, in clasa ... vladilinca vladilinca Buna ziua. Ce se poate face sa promovez din clasa II-a, in clasa I-a/consilier superior? -angajat din 2006 referent specialitate superior(subinginer-15 ani ... (vezi toată discuția)
Transformare post Tinca1 Tinca1 Buna dimineata. Sunt expert local pe problemele romilor in cadrul unei primarii si am gradatia referent IA, personal contractual. In vara voi absolvi ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa, functie publica ContSters287034 ContSters287034 Buna seara, un referent principal 2, incadrat in cadrul UAT, in urma absolvirii cu titlu de licenta Fac. de Stiinte Juridice si Administrative in anul 2011, ... (vezi toată discuția)