avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Buna ziua.Lucrez în învățământ,profesor ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Buna ziua.Lucrez în învățământ,profesor titular.Va rog ...

Buna ziua.Lucrez în învățământ,profesor titular.Va rog sa -mi explicați cum mi se poate desface contractul,în condițiile în care refuz vaccinarea sau testarea.Care e baza legală și cum mă pot apăra.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: milena2020 , utilizator 11:42, 27 Octombrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In prezent, motivul refuzului vaccinarii sau testarii nu constituie motiv de desfacere a c.i.m.

Contractul individual de muncă poate înceta astfel:
a) de drept; (vedeti art.56 C.mun.)
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;
c) ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi, în cazurile şi în condiţiile limitativ prevăzute de lege. ( vedeti art. 61 ,art.65 , art. 66 - 74 si art.81 C.mun.)
Ca nu doriti sa va vaccinati, inteleg...dar nici sa va testati? Nu este normal, puteti imbolnavi elevii. Nu cred ca va desfac contractul de munca, dar veti avea concediu fara plata, pentru inceput.
Va mulțumesc pentru răspunsul documentat!
Buna ziua.Va mulțumesc pentru răspuns,dar azi in Senat este supusă la vot legea obligativității prezentării certificatului verde și pentru angajații din învățământ.De aceea vă întreb,ce pot eu sa fac,dacă nu m am vaccinat și îmi vor desface contractul de munca,după 30 de zile de la aplicarea legii.Dumneavoastra mi ați explicat foarte frumos cum poate să mi se desfacă contractul de munca,ați făcut trimitere la articole din Codul muncii,dar eu ce fac în aceste conditii?Ce pași trebuie să parcurg,cui mă adresez.Va mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de muncă perioadă determinată lia87 lia87 În ce condiții este posibilă desfacerea contractului individual de muncă încheiat pe perioadă determinată înaintea expirării termenului acestuia? (vezi toată discuția)
Buna ziua! as vrea sa stiu daca interzicerea sau desfacerea contractului ... utilizatorx utilizatorx Buna ziua! As vrea sa stiu daca interzicerea sau desfacerea contractului de muncă ar avea vreo baza legală, in cazul refuzului testării la locul de muncă ... (vezi toată discuția)
Teste pe banii nostri? ! cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, ... VioCostea VioCostea Bună ziua! Cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, angajatilor de la spital, antigen la 3 zile sau pcr, la 7 zile, dacă nu suntem vaccinați? Ne ... (vezi toată discuția)