avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Un actionar intr-o societate poate vinde actiunile ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Un actionar intr-o societate poate vinde actiunile sale catre o persoana fizica?

Buna ziua,
Un actionar intr-o societate (minoritar),poate vinde actiunile sale catre o persoana fizica (ce nu este actionar la aceasta societate),sau la un actionar majoritar ? Cum este mai bine ?
Cum poate stabili un pret/actiune ? Exista vreo reglementare legala in acest sens ?

Va multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 29 Septembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:59, 28 Septembrie 2021
In principiu, poate vinde, dar trebuie sa va uitati in actul constitutiv al societatii, daca exista clauze in acest sens. Este posibil sa fie nevoie de acordul celorlalti actionari. Vedeti si legea societatilor nr.31/1990 cu privire la dispozi'ii privind dreptul de preemptiune.
Daca vorbim despre un SRL:
Părțile sociale pot fi transmise între asociați.
Dacă actul constitutiv nu prevede altfel, transmiterea către persoane din afara societății este permisă numai dacă a fost aprobată de asociați reprezentând cel puțin trei pătrimi din capitalul social.

pentru S,A. vedeti aceste discutii:
www.avocatnet.ro/forum/discu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deces asociat am un SRL cu trei asociati. Unul a decedat. Ce fac acum? ce trebuie sa depun la registru? actiunile vor fi preluate de sotia acestuia, copii renuntand in ... (vezi toată discuția)
Actionar minoritar care nu vrea sa vanda actiunile apetra apetra intr o societate pe actiuni cu 7 actionari, 6 au vandut unui tert, care a devenit actionar majoritar (89%). desi cel de al saptelea a primit o oferta ... (vezi toată discuția)
Iesire actionar din firma flo1977 flo1977 Buna ziua, stie cineva daca este posibil ca intr-o societate comerciala in care sunt 2 actionari, unul cu 30 % care este si ad-tor si celalalt cu 70%, cel cu ... (vezi toată discuția)